ANNONCE

Skoler ændrer danske juletraditioner for indvandrernes skyld

18. december 2011 10:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skoler ændrer danske juletraditioner for indvandrernes skyld
Billede mangler

En række danske skoler piller vers ud af salmerne og aflyser juleafslutningen i kirken. Det sker for ikke at støde børn med indvandrerbaggrund. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.
 
Avisen har talt med flere skoler, der har ændret deres juletraditioner for ikke at støde de tosprogede elever. Blandt andet på Klostervængets Skole i København har man taget nogle af versene ud af ”Et barn er født i Betlehem”, mens skolelederen på Møllevangskolen i Aarhus har bedt en musiklærer vælge salmer, som tager et større hensyn til de muslimske elever.
 
Sidstnævnte eksempel skete efter at forældre og elever i en tredjeklasse havde protesteret over julesalmen ”Her kommer Jesus dine små” som eleverne skulle synge.
 
Også i Slagelse, har julen og dens traditioner givet anledning til debat. Nørrevangsskolens leder har helt opgivet at holde den årlige juleafslutning i Kirken.
»Hos os er det vigtigt, at alle børn har de samme rettigheder og pligter. Ingen skal føle sig udenfor, og derfor vil vi ikke gå i kirke med nogle af børnene. I stedet holder vi julefest på skolen,« siger skolelederen på Nørrevangsskolen i Slagelse, Tom Schultz til Jyllands-Posten.
 Bliv ven med newsbreak.dk på facebook: Klik her

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu