Skoler kender ikke mål med seksualundervisning

6. december 2012 06:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skoler kender ikke mål med seksualundervisning
Billede mangler

Langt fra alle elever får tilstrækkelig god og målrettet seksualundervisning og mange skoler opfylder stadig ikke de obligatoriske mål på området.
 
Det er svært at lave målrettet seksualundervisning uden at kende formålet og de lovpligtige rammer på området. Sådan er situationen imidlertid for mange lærere, viser en helt ny undersøgelse fra Sex & Samfund om seksualundervisningen i Danmark.
Undersøgelse er en opfølgning på den kortlægning over seksualundervisningen i Danmark, som Sex & Samfund gennemførte i 2005. Den viste blandt andet, at kun 10 procent af lærerne var tilfredse med den daværende seksualundervisning. Og den nye undersøgelse bekræfter, at der stadig er problemer.
Mange kender ikke målene
Næsten to tredjedele af lærerne svarer således, at de enten slet ikke kender eller kun kender lidt til Faghæfte 21, som blandt andet beskriver de obligatoriske trinmål på området. Og kun godt en tredjedel af lærerne er tilfredse eller delvist tilfredse med kvaliteten af seksualundervisningen
– Det er beklageligt og meget problematisk, at vi fortsat ikke er der, hvor alle elever i
grundskolen får tilstrækkelig god og målrettet seksualundervisning. Og at langt fra alle skoler opfylder de obligatoriske trinmål på området – alene fordi de ikke kender dem, siger Sex & Samfunds generalsekretær Bjarne B. Christensen om resultaterne i undersøgelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu