Skoler og plejehjem vil ødsle efter ny lov

27. marts 2012 09:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skoler og plejehjem vil ødsle efter ny lov
Billede mangler

Er der penge tilbage på kontoen? Jamen, så skal de da bruges.
Børnehaver, plejehjem og skoler vil brænde penge af på ingenting, når den ny budgetlov træder i kraft.
Sådan advarer flere borgmestre nu. Loven, der præsenteres i dag, lægger nemlig et loft på kommunernes budget, og de kan derefter straffes økonomisk, hvis de bryder det.
“Vi er tilbage til en situation som i militæret, hvor man tidligere kørte ud og brændte benzin af for at sikre, at man fik de samme bevillinger næste år. Det samme vil ske på skoler og daginstitutioner,” siger den socialdemokratiske borgmester i Allerød, Erik Nielsen til Jyllands-Posten.
Hans kollega i Herning bakker op.
“Folkeskoler og plejehjem løser i dag mange problemer ved at spare lidt op et år for så at bruge pengene året efter. Det kan f.eks. være til en ekstra pædagog til en børnehave med problemer. Den mulighed vil forsvinde med budgetloven,” siger Venstre-borgmester Lars Krarup.
Økonomi- og inderigsminister Margrethe Vestager erkender, at problemet har været diskuteret, men mener alligevel, at det er blevet løst.
“Loven fastsætter et loft for kommunerne samlet og ikke for den enkelte kommune. Erfaringen fra et år til det næste er, at nogle bruger, og nogle bruger ikke. Derfor vil det som i dag være op til kommunerne samlet set at sikre, at der er balance,” siger hun.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu