ANNONCE

Skorstensmanden: De grønne mænd befalede

12. august 2012 15:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skorstensmanden: De grønne mænd befalede
Billede mangler

Den yngre mand, der tilbragte cirka 12 timer på bunden af en høj skorsten på Frederiksberg, er søndag blevet afhørt af politiet.
– Han havde ikke taget sin medicin i fem dage, fortæller vagtchef Henrik Oryé i Københavns Politi.
– I stedet havde han taget noget amfetamin, og han havde ikke sovet i to dage.
Den 27-årige blev befriet fra skorstenen i Danske Banks filial på Gammel Kongevej på Frederiksberg.
Brandfolk fik lavet et tilstrækkeligt stort hul i bunden af skorstenen, så manden lørdag ved 11-tiden endeligt kunne strække arme og ben efter i de mange timer at være presset sammen i røret, som måler 40 gange 40 centimeter.
Manden mener selv, at han kravlede ned i skorstenen ved skumringstid fredag aften.
Efter lang tid i det snævre rum lykkedes det for ham at få fat i sin mobiltelefon og at ringe til faren, som derefter slog alarm.
Politiet stod dog over for en vanskelig eftersøgning, fordi man ikke vidste, hvilken skorsten den 27-årige opholdt sig i.
– Han kan godt huske, at han forinden vandrede rundt, og at han talte med flere mennesker fredag aften, siger vagtchefen.
Den 27-årige er psykisk syg og fik nogle vrangforestillinger om grønne mænd.
– De grønne mænd overbeviste ham om, at han skulle op i skorstenen. Og det gjorde han, selv om han har højdeskræk. De sagde, at der ville åbne sig en dør til paradis, hvis han kom ned i skorstenen, siger Henrik Oryé.
Fysisk døjer manden med nogle hudafskrabninger.
Under eftersøgningen lørdag morgen vidste politifolkene kun, at et område på Frederiksberg var relevant, og at skorstenen var hvid.
Disse oplysninger fik en hundefører til at kravle op på taget af Danske Banks hvide bygning, og heldigvis hørte han manden i bunden af skorstenen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu