ANNONCE

Skotland flirter med uafhængighed

11. januar 2012 11:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skotland flirter med uafhængighed
Billede mangler

Skotterne skal muligvis til stemmeboksene inden for de næste par år for at stemme om, hvorvidt de skal løsrive sig fra unionen med England.
Idéen om uafhængighed har fået luft under vingerne, efter at nationalistpartiet SNP sidste år fik størstedelen af stemmerne, og dermed kunne danne flertalsregering i det skotske parlament.
Alex Salmond, Skotlands førsteminister, har spillet ud med et forslag om en folkeafstemning i 2014. Eller som avisen The Scotsman skriver: “1.000 dage til at beslutte os om vores fremtid.”
David Cameron, Storbritaniens regeringschef, er selv modstander af, at Skotland løsriver sig og træder ud af den 304 år gamle union med Storbritanien.
I London mener Camerons regering, at afstemningen skal holdes indenfor 18 måneder. Meningsmålingerne viser nemlig, at flertallet i dag ønsker bevare unionen med England.
Den britiske avis The Guardian skriver, at det det politiske tovtrækkeri om skotsk uafhængighed kan blive den største forfatningskrise siden den Anglo-Irske Traktat i 1921, hvor 26 irske amter løsrev sig fra Storbritanien.
Kilde: The Guardian

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu