Skotøjshandlere bliver stemt ud af bankbestyrelserne

13. februar 2013 15:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skotøjshandlere bliver stemt ud af bankbestyrelserne
Billede mangler

Mindst ét medlem i bestyrelsen skal have ledelseserfaring fra finansbranchen. Sådan lyder et af de skærpede krav til finanssektorens bestyrelser, som Finanstilsynet har fremlagt oven på finanskrisen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De skærpede krav betyder mere konkret, at mange finansvirksomheder skal skifte ud i bestyrelsen. Det gælder for både de små og mellemstore banker og landets største finansvirksomheder. Men især for de mindre banker vil det have konsekvenser.

»Deres bestyrelser lider af Korsbæk-syndromet. Lokale entreprenører, skotøjshandlere og indehavere af produktionsvirksomheder sidder i bestyrelserne, men de har ingen viden om finansiel virksomhed. Så de har store udfordringer med at finde nye folk,« siger advokat Søren Bergenser, som rådgiver flere af de berørte bestyrelser, til Jyllands-Posten .

De mindre bankers interesseorganisation Lokale Pengeinstitutter frygter, at de nye krav vil sende dygtige bestyrelsesmedlemmer ud til fordel for formelle uddannelser. De bakker dog op om den overordnede plan, som ifølge bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet er nødvendig for at højne niveauet.

Finanstilsynet forventer om en uge at offentliggøre en opgørelse over antallet af medlemmer, som på grund af de skærpede krav udgår af bestyrelserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu