ANNONCE

Skræmmende fund hos vanvidsbilist

29. december 2020 20:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En tungvognskontrol fik pludselig andet at lave end at holde øje med lastvogne.

Skræmmende fund hos vanvidsbilist
Den 28-årige nordjyde ræsede gennem Limfjordstunnelen. Arkivfoto: Scanpix

Tungvognskontroller fra politiet har en primær funktion at holde øje med lastvogne og tjekke dem efter for eventuelle regelbrud. Nogle gange hænder det, at kontrollanterne får lidt andre og mindre fisk i nettet.

Små fisk kan dog også begå store overtrædelser. Således tirsdag morgen, hvor Nordjyllands Politi havde tungvognskontrol ved Aabybro-Vadum-området. Pludselig kørte en personbil ved 8.50-tiden ganske hurtigt forbi kontrollen.

De satte efter, og det lykkedes at foretage en fartmåling på bilen, da den kørte i Limfjordstunnelen fra Nørresundby mod Aalborg. Ved den lejlighed kørte bilen 132 kilometer i timen, fortæller politikredsens vagtchef Mads Hessellund til Newsbreak.dk tirsdag aften.

I tunnelen er det tilladt at køre op til 90 kilometer i timen. Det var én af flere lovovertrædelser.

– Det lykkedes så at få ham standset ved Støvring. I bilen finder de fyrværkeri med en samlet NEM-vægt på 38 kilo, så han bliver jo også sigtet for overtrædelse af bestemmelser om transport af farligt god, siger vagtchefen.

NEM står for Netto Eksplosiv-stofMængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. Det er tilladt at transportere og være i besiddelse af højst fem kilo som privatperson i Danmark.

Den 28-årige mand fra Nordjylland havde desuden et kilo hash i bilen, og der blev taget en blodprøve, fordi der er mistanke om, at han var påvirket af narkotika, da han kørte bilen.

– Så han kan jo nok forvente et retsligt efterspil, siger vagtchefen tørt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu