Skraldemand nægter uagtsomt manddrab

1. februar 2013 15:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skraldemand nægter uagtsomt manddrab
Billede mangler

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har færdiggjort anklageskriftet mod Københavns Kommune og en medarbejder herfra i sagen om den løbske skraldebil, der tog livet af en turist på Strøget i København i sommer. Det oplyser senioranklager Charlotte Møgelhøj til Berlingske Nyhedsbureau.

 

På linje med sigtelsen af både kommune og medarbejder tilbage i december sidste år lyder tiltalen på uagtsomt manddrab og overtrædelse af færdselsloven efter dødsulykken. Men chaufføren af skraldebilen nægter sig ifølge anklagemyndigheden skyldig.

Hvordan kommunen forholder sig, har anklageren endnu ikke fået besked om.

Strafferammen for uagtsomt manddrab lyder på op til otte års fængsel, men det ender det dog næppe med. I december forklarede Charlotte Møgelhøj til Berlingske Nyhedsbureau, at man gik efter en bødestraf.

Københavns Kommune har fået et påbud fra Arbejdstilsynet i sagen, fordi det har vist sig, at der i skraldebilen var monteret en såkaldt lus, der blokerer en sikkerhedsmekanisme, som normalt sikrer, at køretøjet kun kan køre, hvis der sidder en person i førersædet.

Forvaltningen har efterfølgende tjekket alle 77 eldrevne skraldebiler, og det viste sig, at der, ud over skraldebilen, som var skyld i dødsulykken, var seks andre køretøjer, hvor sikkerhedsmekanismen var afbrudt.

Københavns Kommune har vedkendt sig et erstatningsansvar over for den dræbte amerikaners familie. Da han ikke var gift eller havde børn, vil erstatningen formentlig kun kunne dække udgifterne til begravelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu