Skriv et kærestebrev og scor på Valentinsdag

13. februar 2015 05:50 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
Skriv et kærestebrev og scor på Valentinsdag

Kærestebreve

På lørdag er det kærlighedens dag – Valentinsdag.”Det er en god anledning til at genopfriske en glemt disciplin: Kærestebrevet og få kys og kram,”  siger  kærlighedseksperten Karen Vistesen.

Der er op mod 1,4 millioner singler i Danmark og endnu flere, der lever i forhold, hvor kærligheden kunne trænge til at få bedre kår. Nu er anledningen dér: Lørdag den 14. februar er Valentinsdag – kærlighedens dag.

– Det er en god mulighed for at genopfriske en glemt disciplin: Kærestebrevet – og få kys og kram, siger kærlighedseksperten Karen Vistesen, forfatter til bogen “Kærestebreve – skriv med hjertet”.

Hun  lancerer nu et nyt og provokerende foredrag, der skal få flere danskere til at genopleve kærligheden eller få en ny kæreste med kærestebreve.

– Du er skøn og dejlig. Solen skinner og livet bliver større, når du er nær. Du får denne hilsen i dag, fordi jeg vil fortælle dig, at du altid er i mit hjerte. Jeg længes efter at kysse dig varmt og helt op i stjernerne.

Sådan kan man for eksempel begynde sit kærestebrev til ham eller hende, man elsker – eller til ham eller hende, man har kastet blikke efter i lang tid. Og på lørdag er det den store kærlighedsdag, Valentinsdag, hvor foråret officielt begynder.

– Her er det tilladt, at man må vove mere end man plejer. Man må gerne skrive søde og romantiske ord til den, man elsker eller gerne vil elske med, siger Karen Vistesen, der har skrevet sin bog med forfatterkollegaen Peter Horn.

Bogen er en guide i at skrive kærestebreve til snailmail, på  e-mail eller sms og er fuld af gode råd, eksempler og små cases om at udtrykke sig kærligt og romantisk.

– Der er ikke noget så romantisk og forførende som et kærestebrev – uanset i hvilken form det kommer. Endnu stærkere vil det virke, hvis man tør sige de kærlige ord direkte. En kvinde vil blive glad for dette: “Du er så smuk. Jeg elsker dig” mens bejleren ser hende direkte i øjnene. Det er stærk medicin, og måske lidt for stærkt for de fleste, fortæller Karen Vistesen og fortsætter:

– Derfor vælger mange den første tilnærmelse – hvad enten det er for at genopdage en stærk kærlighed eller skabe en ny – i form af en skrevet henvendelse. Det håndskrevne brev viser, at man har gjort sig ekstra umage og ofte har haft mange tanker bag. Men også en velskrevet mail eller søde ord i en sms kan skabe stor glæde hos modtageren. Vi vil jo alle sammen gerne have at vide, at vi er dejlige og elskede.

Karen Vistesen er selv et eksempel på, at det ikke kun er forbeholdt mænd at tage initiativet.

– Kvinder er i sagens natur prinsesser, der gerne vil fries til. Men sådan er virkeligheden ikke mere. Moderne kvinder kan ikke altid vente, til den, de har valgt, kan tage sig sammen og stille det afgørende spørgsmål. Derfor er det stadigt oftere kvinderne, der frier til mændene. Ellers sker der alt for sjældent noget, konstaterer kærlighedseksperten.

Om kærestebreve og Valentinsdag – tre gode råd

1. Skriv et Valentinsbrev – anonymt

Valentinsdag er en god anledning til brevskriveriet. Det er kærlighedens dag. Netop på Valentinsdag siger traditionen, at  man gerne må sende sit kærlighedsbudskab anonymt. Måske gætter den udkårne, hvem du er ogmåske har han eller hun også tænkt på dig og er glad for din hilsen.

2. Skriv en ny glød ind i kærligheden

Valentinsdag er en god mulighed for at sætte glød i det etableret parforhold ved at skrive et brev med kærligt indhold og vedlægge en lille gave:  En invitation til en middag, en musikoplevelse eller en romantisk oplevelse.

– Brevet behøver ikke være langt. Hvis det er skrevet med hjertet, vil det altid virke, siger Karen Vistesen.

3. Gode råd til kærestebrevet

Det perfekte kærestebrev: Skriv på flot brevpapir og gerne med fyldepen – sort eller blåt blæk; det er mest seriøst. Vælg en kuvert, der matcher brevpapiret og et romantisk frimærke. Hvis du sender en mail, så husk en spændende tekst til emnelinjen. Vedhæft et billede af dig selv, et link til en sang eller et digt, som du ved, at den anden vil blive glad for.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu