Skrivemaskinen her er lige blevet solgt for en million: Men den er også vigtig historie

4. december 2018 08:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

På lige netop den skrivemaskine blev der skrevet artikler til det allerførste Playboy.

Hugh Hefners personline samling af skatte, skrald og guld, har for nylig været udbudt på en once in a lifetime-auktion hos Julien’s Auctions i Californien. Heriblandt var en skrivemaskine, som blev brugt ved skabelsen af det allerførste Playboy-magasin, skriver amerikanske medier. Hammerslag? Godt en million kroner.

Blandt de mange personlige effekter udbudt til salg var også flere af de ikoniske kåber, som Hugh Hefner ofte blev set iført, når han valsede omkring i sit overdådige Playboy palæ. Det samme var hans kaptajn-kasket og pibe.

Ingen af effekterne kunne dog matche salgsprisen for den særlige Underwood Standard Portable-skrivemaskine, som Hefner skrev artikler på til Playboy anno 1953. For omkring 204.000 danske kroner kunne en byder ellers sikre sig Hefs personlige kopi af det legendariske blads førsteudgave – der i øvrigt indeholder nøgenbilleder af Marilyn Monroe.

Ifølge Huffington Post var der andre kendisser til stede i auktionslokalet. For eksempel Jim Belushi, kendt fra blandt andet komedieserien According to Jim, der endte som køber af et læderindbundet manuskript til et afsnit af Saturday Night Live, hvor Hefner var vært. Årsagen er formentlig, at Belushis storebror John var en del af bemandingen i det afsnit. Prisen blev lidt over 3000 amerikanske dollar.

Alt overskud fra salget skal gå til Hugh M. Hefner-fonden, der støtter organisationer, der advokerer for menneskerettigheder. Auktionen blev afsluttet i weekenden. Hefner døde i 2017.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu