Skrøbelige piger er hyppige voldtægtsofre

6. juni 2012 19:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skrøbelige piger er hyppige voldtægtsofre
Billede mangler

For nogle voldtægtsofre er livet allerede svært, inden de udsættes for det krænkende overgreb.

 
Et nyt studie fra Syddansk Universitet gennemgår en undersøgelse af 387 ofre for voldtægt eller voldtægtsforsøg. Undersøgelsen viser, at omkring 15 procent af de adspurgte havde ar efter skader, som de selv havde påført sig inden voldtægten skete.
– Det som slog mig ved dette studie, er, at antallet af piger, der har gjort skade på sig selv inden overgrebet, er så højt, siger Anne Bugge, der er læge ved Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitet, til Ritzau.
Gruppen af unge piger, som har det så skidt psykisk, at de påfører sig selv skader, udgjorde 59 personer i studiet.
– Der var tegn på selvskade på flere, men kun 59 indrømmede det selv, siger Anne Bugge.
De mest populære måder til at skade sig selv på er enten med barberblade, brændemærker eller glasskår
Næsten alle 59 piger var mellem 13 og 20 år. En tredjedel af dem havde, oven i trangen til at skade sig selv, også andre psykiske problemer.
– Det er ikke en enkelt faktor, der gør disse voldtægtsofre til en sårbar gruppe, men mange forskellige ting, som omgivelserne kan være opmærksomme på og tage hånd om, siger Anne Bugge.
Hvorfor så mange unge piger skader sig selv, er også svært at give et entydigt svar på. Anne Bugge peger både på modefænomener blandt unge piger, isolationsfølelse og psykisk sygdom som mulig årsager.
Kortlægningen af voldtægtsofrenes psyke forud for overgrebet skal hjælpe med at forebygge, at de selvskadende unge i så høj grad kommer ud i situationer, hvor de risikerer at blive ofre for eksempelvis voldtægt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu