ANNONCE

Skuddrab på mor i Sverige trækker spor til Danmark

27. august 2019 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

En mand er anholdt i sag om drab på en kvinde i Sverige mandag. Hendes mand kan have været målet.

Da en svensk kvinde mandag formiddag blev skuddræbt på åben gade i Malmø, mens hun sammen med sin mand gik tur med parrets to måneder gamle baby, var hun formentlig ikke det primære mål.

Det er i hvert fald den hovedteori, som politiet arbejder ud fra.

En mand blev mandag klokken 21.10 anholdt i drabssagen. Han er mistænkt for medvirken til drabet.

– Han er anholdt på mistanke for drab og alvorlig våbenforbrydelse, siger Karin Rosander, der arbejder ved anklagemyndighedens pressetjeneste, til den svenske avis Expressen.

Trods anholdelsen leder politiet fortsat efter en eller flere mulige medgerningsmænd.

Tråde til Danmark

Flere svenske medier beretter, at politiet arbejder ud fra en teori om, at det var kvindens mand – og barnets far – som var målet for skudsalven.

Ifølge det svenske medie Expressen er barnets far tidligere straffet.

Han skal have afsonet en fængselsstraf på otte et halvt år for røveri og våbenbesiddelse for sin rolle i et røveri i Danmark i 2008. Røveriet er ofte kaldt for danmarkshistoriens største kup.

Der blev dengang stjålet 62 millioner kroner fra Dansk Værdihåndtering.

I alt deltog 15 mænd i kuppet, som blev planlagt cirka seks måneder før selve udførelsen en tidlig morgen i august 2008.

Men svensk politi vil altså ikke bekræfte den forbindelse.

Skudt i hovedet

Klokken var 09.58 mandag, da politiet modtog anmeldelser om, at der var afgivet skud i Ribersborg nær byens havn.

Her blev den kvindelige læge, der var i begyndelsen af 30’erne, ramt af skud i hovedet.

Hendes liv stod ikke til at redde.

Artiklen fortsætter under boksen

Fakta

Skuddrabet i Malmö

* Kort før klokken 10 mandag formiddag ringer flere personer til politiet og siger, at der er blevet afgivet skud nær havnen i kvarteret Ribersborg i Malmø.

* En kvinde, der er i begyndelsen af 30’erne, er blevet ramt i hovedet af skud. Ifølge flere vidner har hun sit to måneder gamle spædbarn i favnen, da hun bliver skudt.

* Kvinden bliver kørt akut til hospitalet, men omkring tre timer senere bekræfter politiet, at hun er død af sine kvæstelser. Barnet overlever uden alvorlige skader.

* Samme formiddag bliver der sat ild til en bil i bydelen Lorensborg, ikke langt fra hvor skudepisoden fandt sted. Politiet forsøger at klarlægge, om der er en sammenhæng mellem skud og bilafbrænding.

* Klokken 21.10 bliver en mand anholdt i sagen om drabet på den kvindelige læge. Han mistænkes for medvirken til drab samt for grov våbenkriminalitet.

* Politiet bekræfter tirsdag formiddag på et pressemøde, at det har beslaglagt det formodede gerningsvåben.

* Der er også beslaglagt andre genstande i forbindelse med ransagninger på mindst to adresser.

* Politiet formoder, at flere end den anholdte har spillet en rolle i forbindelse med skuddrabet. Det er ikke oplyst, hvorfor politiet arbejder ud fra den teori.

* Det er heller ikke oplyst, hvordan den anholdte forholder sig til anklagerne mod ham.

* Den dræbte kvinde gik ifølge flere medier sammen med faren til barnet, da hun blev skudt. Han skulle have en kriminel fortid – blandt andet deltog han i et røveri i Danmark i 2008, skriver flere medier.

* Svensk politi vil dog hverken be- eller afkræfte den oplysning.

Hverken manden eller spædbarnet kom noget alvorligt til under skudangrebet. Øjenvidner fortæller, at de hørte op mod ti skud blive affyret under angrebet, der er blevet beskrevet som en henrettelse.

– Jeg hørte ni til ti skud. Da jeg kiggede ud, så jeg en kvinde ligge ubevægelig på jorden. Ved siden af hende lå et lille barn, siger et øjenvidne til det svenske medie Expressen.

Den formodede gerningsmand stak herefter af fra stedet.

Sortklædt person

Politiet offentliggjorde i den forbindelse et overvågningsbillede af en sortklædt person, der ser ud til at løbe med en pistol i højre hånd.

Svensk politi oplyste mandag, at den anholdte mand skulle afhøres samme aften. Det er uvist, hvad den mistænkte har forklaret, og om han erkender eller nægter sig skyldig i anklagerne.

Drabet på kvinden har vakt forargelse hos Sveriges statsminister, Stefan Löfven.

– Det er en ufattelig grusom handling, som vækker afsky hos mig og i hele landet. Dette har intet at gøre i vort samfund, siger han i en udtalelse om drabet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu