Skudmassakre: Over 40 personer dræbt ved angreb på båd

18. marts 2017 11:59 | Af: Ritzau Fokus

Båd med flygtninge blev beskudt i farvandet ud for Hodeida i Yemen, som kontrolleres af oprørere.

Skudmassakre: Over 40 personer dræbt ved angreb på båd
FN's humanitære chef, Stephen O'Brien, har kaldt Yemen for "verdens største humanitære katastrofe". Over to tredjedele af landets befolkning har brug for nødhjælp. Over 40 mennesker, deriblandt kvinder og børn, om bord på en båd med somaliske flygtninge i Det Røde Hav blev fredag skudt og dræbt ud Yemens kyst. Foto: Saleh Al-obeidi/AFP

Over 40 mennesker, deriblandt kvinder og børn, om bord på en båd med somaliske flygtninge i Det Røde Hav blev fredag skudt og dræbt ud for det krigshærgede Yemen, siger embedsmænd i Aden.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvem der begik skudmassakren.

Båden blev beskudt med lettere skydevåben i farvandet ud for Hodeida, som kontrolleres af oprørere.

Den Internationale Organisation for Migration, IOM, siger, at 42 lig er blevet bjærget.

Flygtningene, der var udstyret med dokumenter fra FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), var på vej fra Yemen til Sudan.

Mange anholdte

Embedsmænd i Yemen siger, at snesevis af somaliere, som overlevede angrebet, og tre menneskesmuglere er blevet fængslet.

Over 30 personer blev såret og er blevet bragt til hospitaler.

Det oprørskontrollerede nyhedsbureau Saba beskylder en koalition under ledelse af Saudi-Arabien for at have angrebet flygtningene fra luften. Saba fremlægger ingen beviser for anklagerne.

FN’s flygtningeorgan, UNHCR, siger, at 140 passagerer menes at været om bord på skibet, da det blev beskudt.

Flygter til krigshærget land

Selv om Yemen er hærget af en krig, som har kostet over 7000 mennesker livet siden marts 2015, og som har bragt landet på randen af hungersnød, så strømmer tusindvis af flygtninge til på flugt fra Afrikas Horn.

UNHCR siger, at der er over 255.000 somaliske flygtninge i Yemen.

FN’s humanitære chef, Stephen O’Brien, har kaldt Yemen for “verdens største humanitære katastrofe”. Over to tredjedele af landets befolkning har brug for nødhjælp.

Det vestlige Yemen, der støder op til Rødehavet, er under de shiamuslimske houthi-oprøreres kontrol. De indtog i 2014 landets hovedstad, Sanaa.

En koalition af arabiske lande anført af Saudi-Arabien har siden 2015 bekæmpet houthi-oprørerne.

/ritzau/Reuters

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu