ANNONCE

Skulderskade fik fødselar på skærmen

20. september 2019 16:36 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fodboldkarrieren har taget Lars Jacobsen, der fredag 20. september fylder 40 år, til store europæiske klubber, forbi landsholdet og til jobbet som kommentator.

Skulderskade fik fødselar på skærmen
Fredag fylder Lars Jacobsen 40. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.

Mange husker VM-kvalifikationskampen i 2008, hvor Danmark på udebane sensationelt vandt 3-2 over Portugal. Det gør Lars Jacobsen også.

Men for den tidligere landsholdsback, der fredag den 20. september fylder 40 år, er det den skulderskade, han pådrog sig under kampen, der står klarest i erindringen.

Faktisk er det også den episode, han tænker tilbage på, når han bliver bedt om at huske en episode i sin fodboldkarriere, der har betydet allermest.

– Nogle af de ting, som har fyldt meget for mig, har ikke nødvendigvis været dem, der var mest positive i situationen, men dem, som har bragt mig videre.

– Jeg lærte utrolig meget om mig selv ved den skade. Jeg lærte om min egen psyke, og det rykkede mig efterfølgende rent mental, siger Lars Jacobsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Han blev opereret efter skaden og måtte udskyde debuten i sin nye klub, Everton.

De følgende år blev det dog både til kampe for Everton, Blackburn og West Ham, inden han rykkede tilbage til FC København.

Dermed blev barndomsdrømmen om at blive tandlæge skiftet ud med et liv med Superliga-pokaler, Champions League-, Premier League- og bundesligakampe, inden den aktive karriere sluttede i franske EA Guingamp i 2016.

Debut i 2006

Landsholdsdebuten kom 1. marts 2006, og frem til 2015 blev det til 86 kampe i den rød-hvide trøje.

– Jeg havde ikke turdet drømme om, at jeg ville være her som 40-årig. Jeg har altid haft en drøm om at spille fodbold, og den drøm har jeg udlevet til fulde og mere til.

– Jeg havde ikke kunnet ønske mere. Jeg har virkelig været glad for de ting, jeg har oplevet, og er stadig glad for det.

Lars Jacobsen er især stolt af, at han har kunnet give sine sønner på seks og ti år mulighed for at bo i andre lande og lære nye kulturer at kende.

– Jeg har nogle børn, som er parate til alle mulige ting, fordi de har flyttet rundt i forskellige lande og startet i nye skoler i andre lande. Den ballast og viden om, at de kunne klare det, giver dem nogle gode ting med videre i livet.

– Så kan man altid snakke om at få landsholdsdebut, vinde mesterskaber med FCK og spille i Premier League. Det er sindssygt stort, men lige nu, når jeg kigger ned i min hverdag, så er det nok de andre ting, der fylder mest, siger han.

Ekspert på TV

Lars Jacobsen fungerer i dag som fodboldekspert for Discovery.

Fødselsdagen skal blandt andet bruges på det første møde i Dansk Boldspil-Unions (DBU) nye Landsholdskomité, som han er en del af.

– Det er noget, jeg glæder mig til. DBU har givet mig utrolig meget, så jeg vil gerne give lidt igen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu