ANNONCE

Ville betale tung narkogæld med træ-abe

18. september 2019 16:52 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 24- årig mand skulle, ifølge ham selv, stjæle en 30-kilo tung Kay Bojesen-abe for at blive en narkogæld kvit. Nu er han dømt for tyveriet.

Ville betale tung narkogæld med træ-abe
Sådan ser den ud, den 30 kilo tunge Kay Bojesen-abe. Nu er en 24-årig dømt for at have stjålet den fra et museum. Foto: Trapholt/PR-foto.

Natten til den 10. december 2018 var der indbrud på Museet Trapholt i Kolding. Her blev der blandt andet stjålet en cirka 30 kilo tung Kay Bojesen-abe.

Kay Bojesen-aben var lånt ud til en udstilling om Kay Bojesen.

– Kay Bojesen-aben er i sagens natur meget stor, når den vejer 30 kilo. Der er tale om en original fra Kay Bojesens eget værksted. Den er ret speciel og et ægte samlerobjekt. Den er derfor også nem at genkende, sagde Karen Grøn, museumsdirektør på Trapholt, dengang til Newsbreak.dk.

Nu er en 24-årig mand fra Aarhus blevet dømt for indbruddet. Han var for Retten i Kolding tirsdag.

Og abe-tyveriet var ikke det eneste, den 24-årige var tiltalt for.

Dyr abe

Aben, der var udlånt af en privatperson, har en værdi til 100.000 kroner. Den blev fundet tilbage i maj. Derudover var den 24-årige også tiltalt for at have stjålet en PH-lampe til knap 55.000 kroner og en gyngehest til cirka 4.000 kroner, skriver Århus Stiftstidende.

Tyveriet på Trapholt var dog ikke det eneste, der fik Aarhusianeren på anklagebænken.

Han var også tiltalt for indbrud i en villa i Aarhus ved Højbjerg. Her skal han have stjålet en Mercedes, tøj, en iPhone, smykker, ure, designlamper og -møbler og en iMac til en samlet værdi af 583.748 kroner. Derudover var han også tiltalt for hæleri.

Artiklen fortsætter under videoen

I retten fortalte den 24-årige, han skulle bruge penge til narkogæld.

– Hvis jeg stjal aben, var vi kvit, skal han have sagt.

For det blev han ifølge Århus Stiftstidende idømt fire måneders fængsel, hvoraf de 40 dage skal afsones. Derudover skal han udføre 80 timers samfundstjeneste.

Derudover blev han af dommeren rådet til at ‘komme videre i sit liv’.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu