Skybrud og vand i kældre sender Falck på arbejde

11. juli 2016 08:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Omkring 30 gange måtte Falck rykke ud til oversvømmede kældre og løse tagsten natten til mandag.

Skybrud og vand i kældre sender Falck på arbejde
Arkivfoto: Colourbox.

Skybrud og voldsom regn fører ofte til oversvømmede kældre. Sådan har det også været natten til mandag, hvor et uvejr over Sjælland har givet travlhed hos Falck.

I løbet af et par timer fra midnat måtte Falck rykke ud omkring 30 gange, oplyser kommunikationsmedarbejder Ann Lübbers.

– Der har været travlt, så vi har måttet prioritere i opgaverne og hente ekstra folk ind for at håndtere det hen over natten.

– Det har set værst ud i Nordsjælland, hvor de fleste af tilfældene har været. Så har der også været noget omkring Smørum, Virum og Bagsværd og lidt i Roskilde, siger hun.

Mere end 15 millimeter

Ifølge DMI har der flere steder på Sjælland været tale om skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Blandt andet blev der i Roskilde målt 38 millimeter regn efter midnat, mens der også er registreret mange lynnedslag.

Når skaden er sket, og kælderen står under vand, så gælder det om hurtigst muligt om at få overblik over skadernes omfang, om at få ryddet op og få kontakt til sit forsikringsselskab.

Se forsikringsselskabernes gode råd her:

* Tag billeder eller video af skaderne til brug for din anmeldelse til forsikringsselskabet. Smid ikke noget ud, før du har talt med forsikringsselskabet.

* Vær opmærksom på, om det er kloakvand, der er kommet ind. Kloakvand kan være særdeles sundhedsskadeligt. Beskyt dig med handsker, vandtæt tøj og fodtøj.

* Flyt ting, der står i vand eller har fået vandskader, til et tørt sted.

* Få vandet væk og sæt udtørring i gang. Det er ekstremt vigtigt at få tørret ud for at undgå følgeskader som for eksempel skimmelsvamp. Køb eller lej eventuelt en affugter. Du kan også varme de vandskadede rum op og lufte ud.

* Er skaderne omfattende, så kan man eventuelt tage fat i et skadeservicefirma, håndværker eller lignende, der kan hjælpe med oprydningen. Gem kvitteringer for udgifterne til forsikringsselskabet.

* Forsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til at få pumpet vand væk, at redde dit indbo og til affugternes elforbrug.

Der er dog en række betingelser, der skal være opfyldt, hvis din forsikring skal dække skader efter skybrud:

* Forsikringen dækker, når der er tale om voldsomt skybrud.

* Det betyder, at nedbøren er så kraftig, at “utilstoppede, normalt konstruerede og vel vedligeholdte afløbssystemer” ikke kan klare afledningen af vandet. Det betyder mere end 40 millimeter regn på 24 timer eller mere end 15 millimeter på en halv time.

* Nogle forsikringsselskaber dækker også, hvis der er faldet mellem 30 og 40 millimeter på et døgn.

* Er der faldet mindre end 30 millimeter på et døgn eller 15 millimeter på en halv time, dækker forsikringen normalt ikke.

* Du kan tjekke, om der har været skybrud på din adresse på forsikringsvejret.dk

Kilde: Forsikring og Pension.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu