ANNONCE

Skyder fyrværkeri efter betjente

17. december 2020 16:21 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Onsdag aften blev en patrulje fra Østjyllands Politi beskudt af fyrværkeri i det vestlige Aarhus.

Onsdag aften kl. 19.50 blev en patruljebil fra Østjyllands Politi beskudt med fyrværkeri, da den kørte rundt i området ved Rymarken i Aarhus Vest.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

En handling der vækker vrede og harme hos chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen:

– Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores betjente ikke kan få lov til at passe deres arbejde, uden at det er med livet som indsats. Straffeloven er for nylig blevet suppleret med en bestemmelse, der gør, at straffen er blevet skærpet med en tredjedel, så det er noget, vi slår hårdt ned på, siger han.

Fakta

§ 119 b

Den, der med genstande angriber nogen af de i § 119 nævntepersoner, straffes med fængsel indtil 8 år.

Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse
af ro og orden på offentligt sted, eller at forholdet er begået mod den pågældende i dennes fritid.

Det betyder, at gerningsmænd kan få op til otte års fængsel for at skyde fyrværkeri efter personer i offentlig tjeneste.

– Det er komplet meningsløst og potentielt livsfarligt, og derfor kommer hammeren i år til at falde ekstra hårdt for denne form for kriminalitet, sagde justitsminister Nick Hækkerup (S) i den forbindelse.

Øget patruljering

Det lykkedes onsdag aften ikke politiet at finde frem til, hvem der havde affyret fyrværkeri mod patruljebilen, men episoden får nu Østjyllands Politi til at øge patruljeringen i det vestlige Aarhus.

Flere episoder

Det var ikke kun politiet, der fik den noget tvivlsomme glæde af fyrværkeri onsdag aften.

– I løbet af onsdag aften fik vi otte anmeldelser om, at der blev affyret fyrværkeri i det vestlige Aarhus, og at der i nogle tilfælde også blev skudt efter bygninger, biler og andre mennesker. Det er slet ikke lovligt at fyre fyrværkeri af endnu, så nu øger vi vores tilstedeværelse i området, så vi kan få sat en stopper for den ulovlige brug af fyrværkeri, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Selvom det siden i tirsdags har været muligt at købe fyrværkeri, er det kun lovligt at fyre det af i perioden fra 27. december til og med den 1. januar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu