ANNONCE

Skyderi: Politiet reagerer prompte

18. juni 2020 16:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nu reagerer Fyns Politi efter en skudepisode onsdag aften.

Et opgør mellem to rivaliserende grupper i Odense-bydelen Vollsmose ledte onsdag sen aften til endnu en skudepisode i det i perioder plagede område, der i vidt omfang ofte omtales som en af landets hårde ghettoer.

Det mener i hvert fald Fyns Politi, der siden onsdag har været til stede i og omkring Fyrreparken, der er et af kvartererne, der udgør Vollsmose. Anmeldelsen om, at der blev affyret skud på åben gade, kom første gang klokken 22.38.

Nu reagerer Fyns Politi prompte, afslører politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse. Der er nemlig per klokken 14 indført en såkaldt visitationszone, der giver politiet bredere mulighed for at tage fat om personer, der udviser problematisk adfærd.

Helt konkret betyder det, at der ikke skal så meget til, før politiet må visitere personer, der opholder sig i området. Det samme gælder for ransagning af køretøjer. Ofte rykker personerne, der egentlig er målet, dog sine aktiviteter udenfor selve zonen.

Fire allerede anholdt

Politiets foreløbige efterforskning viser, at skudepisoden onsdag aften formentlig bunder i en konflikt mellem to grupperinger i området. I hvert fald er der tale om personkredse, som muligvis allerede har lidt af et generalieblad hos det lokale politi.

– Der er tale om en kreds af personer, som vi kender rigtig godt. Vi arbejder lige nu målrettet på at finde de skyldige bag skudafgivelsen. Derfor har vi blandet andet været til stede med hunde med henblik på sporsikring. Vi har desuden taget en bil ind til undersøgelse, som vi ved, var indblandet, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiets undersøgelser er ingen personer blevet ramt af de skud, der blev affyret onsdag. Politiet har heller endnu ingen sigtede i sagen. Fire personer blev anholdt allerede onsdag aften, men de er løsladt igen – uden sigtelse.

Fyns Politi vil meget gerne høre fra borgere, der kan have hørt eller set noget i forbindelse med skudepisoden onsdag aften. Anmeldelsen blev som nævnt modtaget klokken 22.38, så det er tidspunktet både før og efter, som politiet gerne vil vide mere om, fremgår det af pressemeddelelse.

Heri efterlyses også specifikke oplysninger om nogle køretøjer. Der er blandt andet tale om en blå Mercedes, sedanmodel, mellemblå metallak, årgang 2016, som var indblandet i episoden. Politiet vil også meget gerne høre, hvis nogen har set to mindre motorcykler eller knallerter, som var omkring gerningsstedet, da der blev skudt.

Visitationszonen

Fyns Politi indfører på grund af de afgørende beviser på, at der er blevet skudt, altså en visitationszone i området gældende fra torsdag klokken 14.00 og to uger frem. De ændrede visitationsregler gælder i alle døgnets 24 timer.

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område:
Nord for Haveforening Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej, Nyborgvej til Ejby Møllevej og mod vest Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade, Åsumvej og Ejbygade samt til nord for Haveforening Martinsminde/Hindehøjen.

Baggrunden for den geografiske udstrækning er på den ene side, at de implicerede grupperinger er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. På den anden side er der lagt vægt på, at det nævnte skyderi er foregået i Vollsmose.

– Når der bliver skudt på åben gade, hvor borgerne skal kunne færdes trygt og sikkert, så er det en yderst alvorlig situation. Derfor indfører vi omgående visitationszone i området. Vi ønsker at sende et klart og utvetydigt signal til de, der anvender våben om, at det vil og kan vi under ingen omstændigheder acceptere, siger politidirektør Arne Gram.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu