Skyldig i kæmpe sag om menneskesmugling

4. februar 2013 15:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skyldig i kæmpe sag om menneskesmugling
Billede mangler

En 43-årig kvinde, som er bagmand i Danmarkshistoriens største sag om menneskesmugling, er mandag ved retten i Holstebro blevet kendt skyldig i systematisk menneskesmugling. Det skriver bt.dk.

 

Retten fandt det bevist, at kvinden i 493 tilfælde har hjulpet filippinere med at få visum til Danmark, og af dem er 300 med sikkerhed rejst ind i Europa. Mange af dem kom til Danmark, og en stor del af dem rejste videre ud i Europa, blandt andet til Frankrig og Italien. Oprindeligt var kvinden tiltalt for 1.049 forsøg på menneskesmugling, men det tal blev kraftigt reduceret under retssagen.

Straffen for menneskesmuglingen er endnu ikke udmålt, men en ansat ved Retten i Holstebro oplyser til BT, at det vil ske i løbet af mandag eller tirsdag.

Anklager Claus Benner mener, at menneskesmuglingen skal straffes med minimum fire års fængsel, og han vil desuden have kvinden udvist af Danmark, når hun har afsonet straffen.

Den 43-årige kvinde, der er født på Filippinerne, men i en årrække har boet i Thisted, erkendte under retssagen, at hun har fået herboende filippinere til at udfylde invitationer, som har dannet grundlag for, at andre filippinere har fået besøgsvisum til Danmark.

Kvinden erklærede under retsmødet 31. januar, at hun ikke vidste, at det var ulovligt, at hun brugte denne praksis, når hun gennem sit rejsebureau fik filippinere til Danmark. Hun ville blot gøre det lettere for dem at komme til Europa, forklarede hun.

Arbejdet med at få filippinere til Europa var en indbringende forretning for kvinden, som angiveligt har tjent millioner af kroner på det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu