ANNONCE

Skynd dig: Rift om sommerhuse i vinterferien

23. januar 2021 19:10 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Overvejer du at holde vinterferie i et lejet sommerhus, lyder rådet at se at få fingeren flyttet hen på bookingtasten

Skynd dig: Rift om sommerhuse i vinterferien
Flere danskere holder vinterferie herhjemme i år grundet corona. Det kan mærkes på udlejningen af somerhuse. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Det kan mærkes på udlejningen af sommerhuse, at skiferien er aflyst hos mange danske familier.

Newsbreak.dk har talt med en håndfuld af de største udlejningsbureauer, og meldingen er klar: Der er udlejet langt flere sommerhuse især i uge syv end normalt på dette tidspunkt.

Hos Sol og Strand er der tale om en fordobling sammenlignet med sidste år.

– Mange er vant til at tage til udlandet og holde vinterferie med børnene. Så der er helt sikkert mange, der siger: Så lad os tage i et sommerhus, når vi nu ikke kan komme på skiferie, siger administrerende direktør Per Dam.

Går som varmt brød

Dancenter har på nuværende tidspunkt lejet 137 procent flere huse ud i uge 7 end på samme tid sidste år. I den uge er der ikke mange huse tilbage.

I uge 8 har Dancenter sågar oplevet en stigning på 170 procent i forhold til uge 8 sidste år.

– Vi ser ind i en periode med fulde huse, og den samme tendens gør sig i stigende grad gældende for resten af 2021, hvor husene lige nu går som varmt brød. Det er særligt danskerne, som har fået øjnene op for sommerhusferie udenfor højsæsonen, og vi oplever lige nu en fordobling i antallet af bookinger i vinterferien i forhold til samme periode sidste år, forklarer Kim Holmsted, der er administrerende direktør hos DanCenter.

Hos Feriepartner plejer vinterferien ikke at være kæmpestor, men i år er det anderledes, forklarer direktøren for den nordjyske del af udlejningsbureauet:

-Normalt er det ikke noget stort trækplaster, vinterferien er kun et lille højdepunkt henover vinteren. Men det er markant bedre i år. Jeg forventer også, at der kommer mange bookinger de næste par uger, så nu bliver det nærmest en lille højtid, fortæller Jan Brusgaard, direktør for Feriepartners syv nordjyske bureauer.

Vil blive udsolgt

Selvom der er altså er mere end double up på udlejede sommerhuse i forhold til sidste år i vinterferien, er der stadig sommerhuse at finde. I hvert fald hos Sol og Strand.

Men hvis beslutningen om at tage i sommerhus i vinterferien er truffet, så kan du ligeså godt få booket, lyder rådet:

-Min vurdering er, at når vi nærmer os uge 7, vil det nok være tæt på udsolgt. Så mit råd er, at hvis man gerne vil have et sommerhus i et særligt område, og man har nogle krav til det. Så skal man ikke vente for længe, siger Per Dam.

Hos Feriepartner i Nordjylland tror direktør ikke på, at alt bliver revet væk inden vinterferien, men udvalget bliver dårligere for hver dag, der går.

– Hvis man vil have noget fornuftigt at vælge imellem er det med at få booket, lyder rådet fra Jan Brusgaard.

Skub ferien til uge 8

En mindre del af Danmark holder vinterferie i uge 8, så her er udbuddet klart større. Per Dam fra Sol og Strand råder derfor til, at man skubber ferien en uge, hvis man har mulighed for at vente. Så vil der være langt mere at vælge imellem.

Jan Brusgaard fra Feriepartner har samme melding. Langt større udlejning også i uge 8, men dog slet ikke at sammenligne med uge 7.

En del af forklaringen på, at udvalget er ret begrænset i vinterferien er, at udover den øgede udlejning, så er færre huse sat til leje denne tid af året i forhold til sommeren.

Selv om man bredt set kalder det “sommerhuse”, er mange af dem bogstaveligt talt kun til leje om sommeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu