Slåskamp over gevind: Dræber bekendt med 11 knivstik

25. juni 2019 15:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Tirsdag er en 66-årig mand idømt fængsel for at have dræbt en 40-årig bekendt.

I september 2018 blev en 40-årig mand stukket med 11 knivstik på en adresse i Hasselager ved Aarhus. En 66-årig mand ringede 112 og anmeldte knivstikkeriet.

Nu er den 66-årige blev dømt for drab.

De to mænd kendte hinanden. Ifølge en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi, har den 66-årige forklaret i retten, at de to kom op at skændes – og den 40-årige i den forbindelse slog løs på den 66-årige.

Han skulle have følt sig så truet, han altså stak den 40-årige med de 11 knivstik.

Artiklen fortsætter under videoen

På adressen offeret fundet blødende og livløs. Han døde senere på skadestuen af sine kvæstelser.

Erkender knivstik

Den 66-årige erkender at have stukket den 40-årige, men erklærede, at det var sket i nødværge, og den 66-åriges forsvarer påstod derfor frifindelse.

Retten valgte dog at følge anklagemyndighedens påstand om fængselsstraf for manddrab og manden blev idømt 11 års fængsel.

– Jeg mener ikke, man kan tale om nødværge, når man stikker et andet menneske 11 gange med en kniv. Der er ingen tvivl om, at den 66-årige blev udsat for vold af den afdøde inden, og derfor fik han faktisk også en mindre strafnedsættelse. Jeg er dog tilfreds med, at retten var enig med mig i, at der var tale om drab, og at den tiltalte fik en lang fængselsstraf,  siger senioranklager Birgitte Ernst.

Den 66-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu