ANNONCE

Slagsmål om rygning på Christiansborg

7. december 2011 09:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Slagsmål om rygning på Christiansborg
Billede mangler

Politikerne fra Venstre og Dansk Folkeparti på Christiansborg vil have lov til fortsat at kunne ryge på deres kontor.
Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), kalder det “helt uholdbart” og vil have ændret reglerne, skriver Berlingske.
Der er derfor lagt i brændeovnen til en heftig diskussion om rygepolitikken på Christiansborg, når Folketingets Præsidium mødes i dag.
“Der er ansatte herinde, som er generede af det. Derfor har jeg lagt op til, at man ændrer reglerne, så de eneste steder, man må ryge, er udenfor og i de opstillede rygebokse,” siger Mogens Lykketoft (S) til Berlingske.
Det er Folketingets kontoransatte, håndværkere og betjente, der nu har fået lov.
I et brev til Folketingets formand skriver Tove Jordal, næstformand for tillidsrepræsentanterne i Folketinget, at de ansatte er udsat for den sundhedsmæssige fare, der beviseligt er ved passiv rygning.
“Folketinget vedtog for nogle år siden en lov, der tilskriver, at der ikke bør ryges i offentlige rum. Dette lever Folketinget ikke op til. Det vil klæde Folketinget i fremtiden at leve op til denne regel,” skriver Tove Jordal.
Præsidiemedlem og tidligere sundhedsminister Bertel Haarder (V) er imod forslaget om at forbyde rygning på eget kontor.
“Vi er voksne mennesker herinde. Vi er ikke ansatte. Derfor skal vi have en vis ydmyghed over for medlemmernes vidt forskellige ønsker,” siger han til Berlingske.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu