Slagteri får indskærpelse i hestekødssag

23. februar 2013 17:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Slagteri får indskærpelse i hestekødssag
Billede mangler

Det østjyske slagteri Hårby Slagtehus, der i sidste uge kom i fødevaremyndighedernes søgelys, har nu fået en indskærpelse af Fødevarestyrelsen.

 

Ifølge indskærpelsen skal slagteriet tydeligt angive med mærkater på kødet, hvad det præcist indeholder, skriver tv2oj.dk.

Slagteriet kom i myndighedernes søgelys i kølvandet på den europæiske hestekødsskandale, da der opstod tvivl om, hvorvidt slagteriet tilstrækkeligt klart har deklareret, at der indgår hestekød i blandingsproduktet »Pizzahak«.

Ejeren af Hårby Slagtehus, Niels Juul Nielsen, har hele tiden fastholdt, at indholdet af blandingsproduktet fremgår af pakkens emballage. Men nu har han modtaget en indskærpelse, og det betyder ifølge tv2oj.dk, at Hårby Slagtehus får en sur smiley næste gang, der deles smileyer ud.

»Jeg accepterer det, og nu vil jeg ikke gøre mere ved,« siger Niels Juul Nielsen ifølge tv2oj.dk.

Men sagen slutter formentligt ikke her, da et af de pizzeriaer, der har købt blandingsproduktet, føler sig taget ved næsen.

»Vi vil nu gå i retten, fordi vi føler os snydt. Vi vidste ikke, det var et blandingsprodukt,« siger Saif Ali fra Valentinos Pizza i Skanderborg til tv2oj.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu