Dansk slagteri mistænkes for at sælge hestekød til pizzeriaer

15. februar 2013 14:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk slagteri mistænkes for at sælge hestekød til pizzeriaer
Foto: Colourbox.
Hestekød

Fødevarestyrelsen har dansk slagteri mistænkt for atg sælge hestekød til pizza. Foto: Colourbox.

Et dansk slagteri er under mistanke for at have blandet oksekød op med hestekød, erfarer Berlingske Nyhedsbureau.

 

Fødevarestyrelsens rejsehold har på baggrund af en mistanke udtaget vareprøver fra et slagteri i Jylland, ligesom slagteriets kunder har haft besøg af rejseholdet.

Det jyske slagteri har ifølge Fødevarestyrelsens mistanke solgt det blandede hestekød og oksekød til kunder, der troede, at de udelukkende købte oksekød.

Flere pizzeriaer er blandt slagteriets kunder, og det blandede kødprodukt skal være blevet solgt under betegnelsen »pizzakød«.

»Fødevarestyrelsens rejsehold har været ude og kontrollere forskellige slagtehuse, og der er et enkelt slagtehus, hvor de ikke er overbevist om, at de har holdt hestekød og kvægkød adskilt,« siger fødevareminister Mette Gjerskov til DR Nyheder.

Fødevarestyrelsen undersøger nu de prøver, man har foretaget hos både slagteri og kunder, og det ventes, at analyseresultaterne er klar i næste uge.

Tidligere på ugen oplyste den franske fødevareproducent Comigel, at der sandsynligvis er blevet solgt fryselasagner i Danmark, som kan have bestået af op til 100 procent hestekød.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu