ANNONCE

Slagtermestre slæber fedtskatten i retten

20. december 2011 21:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Slagtermestre slæber fedtskatten i retten
Billede mangler

En af de mest omdiskuterede nye skatter, fedtskatten, bliver nu hevet en tur i manegen igen. Det er brancheforeningen af Danske Slagtermestre, der nu ønsker at få endeligt afgjort, om skatten er ulovlig eller ej.
 
“Vi føler, at loven er skævvridende for branchen,” siger formanden for Danske Slagtermestre, Leif Laustsen, til Newspaq.
 
“Vores advokat har igennem de sidste fem måneder gennemgået fedtafgiften og hvordan den reagerer overfor markedet både på butiks- industri´- og slagteriniveau. Og nu har vi så besluttet at stævne staten,” siger han.
 
Ifølge Leif Laustsen er afgiften skævvridende på alle niveauer. Men specielt de mindre virksomheder rammes af fedtskatten. Flere af de store virksomheder som Danish Crown, kan spare op imod 35 procent i forhold til de mindre slagterier, da de distribuerer direkte til detailhandelen.
“Det svarer lidt til at nogle virksomheder får tilskud af staten, mens andre ikke gør,” siger han.
 
Leif Justesen vurderer, at fedtafgiften koster hans virksomhed med 12 ansatte mellem 150.000 – 200.000 kr. i øgede udgifter om året.
 
Sagen er anlagt ved Københavns byret, og Leif Laustsen er ikke i tvivl om, hvordan det går.
“Jeg forventer, at vi vinder i byretten og den går direkte i EU. Det tager lang tid, men vi forventer at vinde sagen, og få tilbagebetalt hver en krone af staten, når vi når så langt,” slutter han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu