Slem fejl opdaget: Opdater din computer nu

28. marts 2019 21:23 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Computergiganterne Asus og Huawei har begge fået konstateret store sikkerhedshuller.

Har du en computer af mærket Asus eller Huawei – og det er der en del, der har – så skal du se at få den opdateret med det samme.

Det skriver en lang række teknologimedier, herunder Version2, Computerworld og Tek.no.

For Asus’ vedkommende har sikkerhedsfirmaet Kaspersky opdaget, at kriminelle har brugt en sårbarhed i Asus’ eget opdateringsværktøj, Asus Live Update, til at åbne en bagdør til computere fra firmaet.

Det kan i værste fald give uvedkommende fuld udgang til din computer, uden du opdager det. Opdateringsværktøjet findes på de fleste Asus-computere verden over.

Tek.no skriver, at over én million Asus-ejere verden over er forsøgt angrebet mellem juni og november 2018.

Asus selv bekræfter, at et “lille antal enheder” er blevet inficeret gennem sikkerhedshullet. Kaspersky mener dog, at mindst 70.000 har været ramt.

Asus-ejere opfordres til – med det samme – at installere en ny, sikker version af Asus Live Update. Den hedder version 3.6.8. På Asus’ hjemmeside kan man downloade et værktøj, der viser om man er ramt – det findes HER.

Huawei også ramt

Den kinesiske teknologigigant Huawei er også ramt af en ondsindet fejl. Det skriver Tek.no.

Windows Defender, Windows 10s indbyggede antivirus, har opdaget den alvorlige sikkerhedsbrist. Den findes i en såkaldt enhedsbehandlingsdriver, som Huawei bruger til at kontrollere sine enheder.

Den giver ifølge Microsoft omfattende adgang til ens computers operativsystem og åbner for, at ondsindet kode kan få adgang til ens computer gennem en bagdør.

Har du en Huawei-computer skal du med det samme søge efter opdateringer gennem programmet PC Manager – finder du ingen opdateringer, er du allerede opdateret.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu