Slidte bremser på bilen: Disse tegn må du aldrig ignorere

9. august 2018 13:36 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der er en række tegn på slidte bremser på bilen, som du aldrig må sidde overhørigt. Det kan i sidste ende være livsfarligt. Se tegnene her.

Slidte bremser på bilen kan være meget farligt, og er noget, man skal tage dybt alvorligt. Sådan lyder advarslen fra flere automekanikere – blandt andre mekanikerkæden Autobutler.

Her er analysechef Jan Sturm meget kritisk overfor danske bilisters evne til at vedligeholde de livsvigtige bremser på bilen.

– Danske bilister er alt for lemfældige med at få tjekket bilernes teknik jævnligt. Hvis man har en ældre bil, er det desværre ikke tilstrækkeligt at få service på bilen hvert andet år. Det danske klima er hårdt for bilerne, så en ældre bil skal minimum tjekkes en gang årligt hvis man vil være sikker på at bilen er i forsvarlig stand. Det værste ved bremsefejlene er jo, at konsekvenserne er så alvorlige, som de er. Det er i den pludselige katastrofeopbremsning, at bremsesvigt kan blive fatalt, siger Jan Sturm på Autobutlers hjemmeside.

Mekanikersiden Autokonzept har derfor udarbejdet syv tegn på slidte bremser på bilen, som man under ingen omstændigheder må ignorere.

Du kan se tegnene i galleriet ovenfor.

Undgå slidte bremser på bilen: Spar på dem

Ifølge Autokonzept kan man også selv gøre en del for at undgå slidte bremser på bilen.

For eksempel kan man forsøge at ændre sin kørestil, så man forsøger at bruge motorbremsen mere end den “almindelige” bremse.

Lad endelig motorbremsen arbejde for dig, så du undgår langvarige opbremsninger, f.eks. ned ad en bakke, ved en frakørsel eller i vejsving. Gear i stedet ned og brug motorbremsen. Slip speederen og træd ikke koblingen ned, før det er nødvendigt, så du bruger motorbremsen mest muligt,” står der blandt andet på Autokonzepts hjemmeside.

De understreger dog, at sikkerheden stadig kommer først, og man naturligvis skal bruge bremsen i det omfang, det er nødvendigt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu