ANNONCE

Slimede bakterier: Sådan rengør du dit brusehoved

4. februar 2020 12:45 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Når du tager et brusebad, kan du være i risiko for at blive syg.

Det er måske ikke lige stedet, du troede, skulle være beskidt, for du bruger jo et bad til at blive ren. Men ifølge undersøgelser kan dit brusehoved indholde en del bakterier, som kan gøre dig syg, skriver Healthline.

Bakterierne kan undgås, hvis du rengør dit brusehoved regelmæssigt med et helt særligt middel.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du ifølge Good Housekeeping skal gøre dit brusehoved rent.

Bor i brusehovedet

Et studie foretaget af American Society of Microbiology viste, at der i 656 hjem fordelt mellem USA og flere steder i Europa blev fundet en samling bakterier, der boede i brusehovedet ude på badeværelset.

Bakterierne, der også bliver kaldt biofilm, er en samling slimede mikroorganismer indenfor slægten mykobakterier. Organismerne lever naturligt i jord og vand, men igennem inhalering kan de udgøre en smittefare.

Når vandet gennemgår processen aerosolisering omdannes det til partikler, der bliver ført gennem luften, som man kan indånde, når man benytter brusehovedet.

Inficerede lunger

Selv om studiet ikke kan bevise at den ene er skyld i den anden, så har forskerne bag fundet en sammenhæng mellem biofilm bakterierne på brusehovedet og lunge infektion.

Desuden stod det klart, at der blev fundet større risiko for mykobakterier på brusehoveder af metal frem for dem, der er lavet af plastik.

Ifølge eksperter vil det dog være de færreste, der bliver ramt af infektionen, fordi man i forvejen skal have problemer med immunforsvaret, for at man er i reel risiko for at få infektionen.

Dog understreger forskerne bag studiet, at der er brug for mere forskning, da de tal, de har arbejdet ud fra, er så små, at det er svært at lave generaliseringer.

I galleriet ovenfor kan du dog få tips til, hvordan du med sikkerhed undgår, at de brusehoved er fuld af sygdomsfremmende bakterier.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu