Slørskyerne snød DMI på lun onsdag

6. marts 2013 17:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Slørskyerne snød DMI på lun onsdag
Billede mangler

DMI-meteorolog Klaus Larsen var ikke i tvivl, da han tirsdag kiggede på prognosen for onsdag:

 

»Vi når 13 grader klokken 13,« udtalte han på DMIs hjemmeside. Klaus Larsen var så sikker i sin sag, at han var klar til at lægge sit hoved på blokken. Han mente, at målestationen i Store Jyndevad i Sønderjylland ville blive onsdagens topscorer.

Klaus Larsen tog dog fejl, skulle det vise sig. Termometret viste ikke 13 grader hverken i Store Jyndevad eller andre steder i Danmark onsdag klokken 13.

Hos DMI erkender klimatolog Niels Hansen, at spådommen ikke holdt vand, men klokken 14.26 mener han, det er for tidligt at opgive håbet om at nå de 13 grader i løbet af onsdagen.

»Årslev på Fyn har med 11,8 haft dagens højeste temperatur indtil videre. Men den stiger stadig, så vi er ikke færdige endnu,« siger Niels Hansen klokken 14.26. På det tidspunkt har DMI målt over 11 grader både på Sjælland, Fyn og i det jyske.

»Vi har haft en lille smule slørskyer over Jylland. De har skygget, så selv om vi har den lune luft sydfra, så har vi misset de sidste par grader. Vi er simpelthen blevet snydt af de her slørskyer,« siger Niels Hansen og lover at vende tilbage med nyt.

Det gør han klokken 15.22:

»Temperaturen ligger og zigzagger,« siger Niels Hansen og afbryder sig selv med en stemme, der er så begejstret, at fodboldkommentatorer som Flemming Toft og Svend Gehrs kommer til at lyde som oplæsere af pollental.

»Næhh, næhh. Vent nu lidt. Nu kommer Sjælland med,« nærmest råber Niels Hansen og tilføjer:

»Flakkebjerg på Sydvestsjælland har lige været oppe og runde 12 grader klokken 14.50«.

Kampen for at nå de 13 grader er på ingen måde overstået, konstaterer Niels Hansen og bebuder, at han vil følge slutspurten på tætteste hold.

Klokken 15.30 er han i røret med friske bulletiner:

»Nu har vi 12,3 i Tystofte på Sydvestsjælland. Så vi skal lige holde krudtet tørt. Vi er kun 0,7 og 300 kilometer fra det, vi lovede,« griner klimatologen og tilføjer:

»Jeg tror, at vi lige skal give den en halv time til.«

Klokken 16.19 kommer den endelige dom fra DMI:

»Dagens maksimum endte med at være 12,9 i Flakkebjerg,« siger Niels Hansen. Det var således sydvestsjællænderne, der fik de højeste temperaturer.

DMIs forudsigelse for de kommende dage gør, at man ikke bør hænge sig i decimaler:

»Torsdag står den igen på encifrede temperaturer, og sammen med en frisk til hård østlig vind vil det komme til at føles rigtig koldt. På længere sigt ser det nærmest vinterligt ud. Kold polarluft trænger i løbet af weekenden ned over landet. Fra søndag ventes dagtemperaturer omkring frysepunktet og måske lokale snebyger,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu