Slovenien efter overraskelse: Krig mod Danmark

7. februar 2013 20:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Slovenien efter overraskelse: Krig mod Danmark
Billede mangler

To gange har slovenerne slået hviderusserne i venskabskampe, men aldrig hvor der har stået noget på spil.

 

Torsdag aften blev det til en 4-2 sejren i åbningskampen i SE Arena. En sejr, der blev skabt på to powerplaymål, et mål på straffeslag og det sidste i fem-mod-fem.

– Vi vidste, hvad vi skulle gøre, og spillerne gjorde et fantastisk job. Jeg er stolt, siger Sloveniens cheftræner, Matjaz Kopitar, far til Stanley Cup-vinderne Los Angeles Kings’ superstjerne, Anze Kopitar.

– Jeg har hele tiden sagt, at det vil blive en hård turnering. Og nu venter Danmark. Det bliver en krig på isen.

En Slovenien-sejr i ordinær tid over Danmark fredag aften kan lukke og slukke OL-turneringen og gøre søndagens kampe mere eller mindre ligegyldige.

Nok er Slovenien en lille hockeynation, men den fostrer talenter på løbende bånd og eksporterer til hele Europa.

Af de 23 spillere i Vojens spiller kun to for et slovensk klubhold, Olimpija Ljubljana, og det spiller endda i den østrigske liga. Resten er hentet fra otte nationer, deraf fire fra DEL og tre fra Elitserien. Én sågar fra AL-Bank Ligaen, Odense Bulldogs’ back Blaz Gregorc.

At det KHL-dominerede hviderussiske hold med ni mand fra nationens stolthed, Dinamo Minsk, normalt er et bedre hold end Slovenien er indiskutabelt. Men torsdag blev de overtrumfet af de slovenske fightere, som har fået OL i Sochi inden for synsvidde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu