ANNONCE

Slut med kørekort: Familiefar hamrede afsted med 145 km/t

27. december 2016 09:52 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vanvidsbilist må vinke farvel til livsnødvendigt kørekort efter helt grotesk kørsel mandag aften.

Slut med kørekort: Familiefar hamrede afsted med 145 km/t
Manden blev officielt målt til at have kørt 145 kilometer i timen. Foto: Kenneth Benfeldt.

En familiefar så stort på alt, der hed sund fornuft, da han mandag aften blæste afsted med 145 kilometer i timen på en landevej. Ved sin side havde manden et barn i en autostol. Bag bilen sad der en stor anhænger, og forbi politiets civile videovogn kørte manden.

Scenen var landevejen Forum Hovedvej, og turen gik fra Varde mod Esbjerg. Destinationen var færgen til Fanø, men turen blev forlænget betragteligt, da først politiet fik standset manden i bilen.

Det er vanvittigt at køre sådan

I den civile politibil sad færdselsbetjent Kenneth Benfeldt og observerede den støt stigende hastighed fra den forankørende familiebil. Og han var ikke ligefrem tryg.

– Det er vanvittigt at køre sådan, siger Kenneth Benfeldt efterfølgende om den hastighed, manden i familiebilen nåede op på, mens politiet jagtede ham i forsøget på at få ham standset.

Overhalingen

Kenneth Benfeldt og hans kollega, der sad bag rattet i politibilen, blev overhalet af manden ved 22-tiden mandag aften. Hastighedsgrænsen på Forum Landevej er 80 kilometer i timen for personbiler. For personbiler med store trailere er grænsen 70 kilometer i timen.

Da familiebilen overhaler politibilen, er det tydeligt, at manden bag rattet kører væsentligt hurtigere end det.

– Mit skøn er, at han kører 110-120 ved overhalingen, siger Kenneth Benfeldt. Da starter politiet jagten, og godt tre kilometer senere er manden bragt til standsning.

Den målte hastighed er i sidste ende 145 i timen, men manden i bilen sagntede ikke farten, førend han af politiet blev bedt om det. Derfor gætter Kenneth Benfeldt også på, at manden nåede at få bilen op på både 150 og 160 kilometer i timen, før turen blev afsluttet.

De skulle nå færgen

Da betjentene fik standset bilen og taget kontakt til manden, så de, at der på passagersædet sad et barn i en autostol. Bag rattet sad familiefaderen, der fortalte, at målet for turen var færgen til Fanø. Og de ville altså meget gerne nå den sidste færge.

Den forklaring giver Kenneth Benfeldt intet for. Han er kort og godt rystet over, at nogen vælger at køre så stærkt istedet for at gøre noget helt andet for at nå en færge i tide.

– Det er ikke svært. Man kunne køre hjemmefra 30 minutter før istedet, siger Kenneth Benfeldt.

Han understreger, at det er virkelig let at undgå fartbøder, hvis man træffer et aktivt valg om ikke at køre for stærkt. Og manden bag rattet havde da også opdaget, at det ikke var nogen supersituation, han befandt sig i, da først han var blevet standset.

– Han svarede noget i retning af, at han var ‘klar over, at han havde dummet sig,” siger Kenneth Benfeldt om manden bag rattet.

Det kan koste livet, som du kender det

Den eneste bil, manden overhalede i forbindelse med politiets jagt, var politibilen. Derudover var der heldigvis ingen biler på landevejen i den retning, familiebil og politibil kørte. Men der var modkørende bilister. Og Kenneth Benfeldt kan forestille sig alskens ulykker, der kan ske, når folk kører sådan.

– Han har den her meget store påhængsvogn, der hopper og danser i vinden. Den kan nemt blive vredet af, siger Kenneth Benfeldt. Og flås sådan en vogn først af en bil, der kører 145 kilometer i timen, kan det gå helt og aldeles galt.

Kortet ryger

I dette tilfælde var manden så heldig, at han kun blev stoppet af politiet for at køre alt for meget for stærkt. Men det er også slemt nok. For med til historien hører det faktum, at mandens job indebærer kørsel med den føromtalte påhængsvogn.

Og når først manden har været en tur forbi retten, er Kenneth Benfeldt ikke i tvivl om, at chaufføren kommer til at klare sig uden et kørekort i mindst seks måneder.

Straffen for at køre bil mere end 100% hurtigere, end man må, er nemlig en ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder. Derudover koster turen også 9500 kroner i bøde. En dyr fornøjelse, må man sige.

Sjælden oplevelse

Kenneth Benfeldt arbejder dagligt med trafikanter, og han fortæller, at han nu og da træffer bilister, der har kørt alt for stærkt. Han har også mødt folk, der har kørt endnu hurtigere end manden fra denne historie.

Til gengæld kan han ikke huske at have mødt en bilist, der kørte så meget for stærkt med en stor påhængsvogn bagpå.

– Det sker heldigvis ikke så tit, siger Kenneth Benfeldt.

Historien melder intet om, hvorvidt familien faktisk nåede den sidste færge til Fanø.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu