ANNONCE

Slut med Troldspejlet for børn

6. september 2019 08:04 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det 30 år gamle program bliver i fremtiden sendt på DR2. Det er ikke det eneste, der er lavet om.

Troldspejlet skal ikke længere være for børn. Det skal istedet, blandt andet, være for de børn, der er vokset op med programmet, der har kørt på DRs kanaler siden 1989.

Nyheden om, at Troldspejlet vinker endeligt farvel til børnene som målgruppe, blev annonceret i august 2019, og planen er, at det nye Troldspejlet og Co. får premiere til december, nu på DR2.

Programmet har for tiden til huse på DR Ultra, der fra 2020 kun kan ses online, og med skiftet til DR2 forbliver Troldspejlet altså et program, der både kan ses i dit TV, og alle steder med en internetforbindelse.

Børnene har valgt tv fra

Jakob Stegelmann, der om nogen er synonym med Troldspejlet, fortæller Newsbreak.dk, at han længe har haft en drøm om at skifte målgruppe, fordi det blandt andet giver Troldspejlets redaktion mulighed for at dække mere voksne elementer, eksempelvis Game of Thrones.

– Det har været en klods om benet ikke at kunne dække de mere voksenorienterede ting, og jeg har længe arbejdet på en løsning, hvor vi kan det, siger Jakob Stegelmann.

Løsningen er altså at sige farvel til børnene som målgruppe, men det virker til, at der er tale om et gensidigt farvel.

– Børn har valgt tv fra generelt. De er stadig interesserede i de samme ting, men de får deres info fra andre medier, siger Jakob Stegelmann.

Han fortæller også, at DR Ultra i fremtiden stadig kommer til at dække computerspil. Det bliver bare ikke af Troldspejlet. Troldspejlet får et nyt navn, Troldspejlet og Co., og i fremtiden bliver programmet sendt for et levende publikum. Der kommer også gæster i studiet, og det er generelt planen, at Jakob Stegelmann ikke længere skal være det definitive ansigt udadtil for programmet.

– Det bliver mere synligt, at der er flere folk, siger Jakob Stegelmann.

Flere om holdningerne

Da programmet fik premiere i 1989 var det nemmeste, at programmet ikke havde for mange forskellige værter. Det gav mening, at det var Jakob Stegelmann, der fortalte, men det betød også, at børn fik den idé, at Jakob Stegelmann læste alle tegneserierne, spillede alle spillene og så alle filmene, Troldspejlet fortalte om. Sådan er det ikke, og i fremtiden bliver det formentlig mere tydeligt. Fokus vil til gengæld stadig være på populær- og nørdkultur.

– Udfordringen bliver, at vi skal begrænse os. Der er så ufatteligt meget at dække, og vi skal ikke bare dække det, alle de andre dækker. Det har altid været vores mission. Vi har anmeldt DVD’er og VHS’er, vi fandt i et supermarked, og der er ikke ændret så meget der, siger Jakob Stegelmann.

Artiklen fortsætter under videoen 

Han, og redaktionen, håber, at programmet bliver set af store børn og voksne, der godt må se Game of Thrones eller spille Death Stranding. Målet er at dække de mere voksne emner på den samme måde, Troldspejlet altid har gjort det.

Det betyder også, at man ikke skal se Troldspejlet og Co., hvis man drømmer om at se en skrækkelig film blive savet midt over af en mavesur anmelder.

– Det er min holdning, at det er sjovest at finde det positive. Vi kan bruge en skrappere tone over for et voksent publikum, men vi vil stadig helst beskæftige os med ting, der er fantastiske, siger Jakob Stegelmann.

De skal nok klare sig

Selvom Troldspejlet siger farvel til børnepublikummet, er Jakob Stegelmann ikke bange for, at børnene i fremtiden ikke får viden ind om film, spil og tegneserier.

– Børn søger jo oplysninger der, de har lyst, og havde Youtube eksisteret i 1989, havde jeg nok startet der, siger Jakob Stegelmann.

Der er ingen fast premieredato for programmet, men håbet er december. Man regner med, at der bliver et ugentligt program, og det er ganske sikkert, at værten selv glæder sig.

– Jeg er lykkelig for det. Det er vores mulighed for at føre brandet videre, siger Jakob Stegelmann. Han er helt med på, at det bliver en stor omvæltning, at Troldspejlet i fremtiden skifter målgruppe, men han er ikke i tvivl om, at det er bedst sådan.

– Det er en æra, der slutter i og med, at Troldspejlet ikke længere er et børneprogram, men det er en naturlig udvikling, siger Jakob Stegelmann.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu