ANNONCE

Smadret glas kan afsløre billard-morder

6. august 2012 14:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Smadret glas kan afsløre billard-morder
Billede mangler

Knust glas i et par skosåler kan blive et væsentligt bevis i et opsigtvækkende bodega-drab fra Odense, hvor en tilfældig bargæst blev slået ihjel.
Ingen er endnu dømt for drabet på Henrik Pedersen, der blev skudt i lænden og hjertet den 10. marts 2010, mens han stod og spillede billard med nogle bekendte på stamværtshuset Havhesten.
Men gerningsmanden kom til at sætte fodaftryk i de splintrede glasstumper, da han baldrede en rude i beværtningen med sine dræbende pistolskud.
Siden har politiet efterforsket skosporet, men intet er rigtigt dukket op – før nu.
– Ingen havde troet, at der her to år efter ville dukke nogle sandsynlige sko op som bevis. Men det gjorde der altså, fortæller anklager Kirsten Flummer fra Fyns Politi.
– Det er et enormt spring i efterforskningen, at vi pludselig er kommet ned på noget så håndgribeligt som sko og glasskår, tilføjer hun.
Tidligere har politiet sagt om drabet på Henrik Pedersen, at gerningsmændene formentlig forvekslede den 36-årige kølemontør med en mand, der er medlem af rockergruppen Hells Angels.
To mænd flygtede fra gaden på en mørk scooter straks efter forbrydelsen.
– Vi har fra starten af sagen vidst, at gerningsmanden måtte træde op på en bænk for at kunne skyde ind på Havhesten. Og der har vi haft et fodspor, og det har vi haft lige siden gerningsnatten, siger Kirsten Flummer.
– Vi har fundet et par sko, som kan have afsat fodsporet, og der er glasskår i de sko. Vi er nu ved at undersøge, om glasskårene i skoene stammer fra vinduet, der blev skudt igennem, tilføjer anklageren fra Fyns Politi.
Man forventer at være færdig med de tekniske undersøgelser af glasskårene, inden august måned er omme.
Der sidder én person varetægtsfængslet for drabet på Havhingsten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu