ANNONCE

Smartphone-arbejde kan hærge rygsøjlen

15. august 2012 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Smartphone-arbejde kan hærge rygsøjlen
Billede mangler

Sidder du med din smartphone eller tablet-pc i skødet i timevis, så risikerer du med tiden at få smerter og sygdomme i nakken og skuldrene.
Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø på baggrund af en britisk undersøgelse af 2.10 kontorarbejdere.
Her viste det sig at, at de ansatte i gennemsnit sad foran skærmen seks timer og 22 minutter.
Og siden fortsatte to tredjedele deres skærmarbejde – enten i hjemmet eller i tog og bus – med mindre bærbare computere og smartphones i gennemsnitligt to timer og 18 minutter.
Og det er bekymrende, siger pressechef Jon Ryan fra de engelske fysioterapeuter.
– Kontoret er jo i reglen indrettet til skærmarbejde, men når man sidder med sin smartphone eller tablet-pc er arbejdsstillingen ikke den bedste. Man har en tilbøjelighed til at falde forover, og det er skidt for ryggen og i særdeleshed for nakken, siger han.
Samtidig er det færre end hver fjerde, der tænker over deres arbejdsstilling, når de ikke er på kontoret. Og to tredjedele af alle de adspurgte kontorarbejdere lider af jobrelateret hovedpine og rygsmerter.
– Vi mener derfor, at brugen af smartphones i den lange tid hver dag er med til at forøge risikoen for ryg- og nakkegener betydeligt, siger Jon Ryan til Magasinet Arbejdsmiljø.
På spørgsmålet om, hvorfor de forlænger arbejdsdagen i så lang tid, svarer en tredjedel, at det er for at tage trykket af kedlen og mindske stressfaktoren i kontortiden.
En anden tredjedel siger, at det simpelthen skyldes for meget arbejde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu