Smartphone-fiasko brænder milliardhul i Samsungs regnskab

12. oktober 2016 06:27 | Af: Ritzau Fokus

Samsungs beslutning om at stoppe salget af Galaxy Note 7 bliver igen straffet på børsen i Seoul.

Smartphone-fiasko brænder milliardhul i Samsungs regnskab
Samsungs beslutning om på ubestemt tid at stoppe salget af Galaxy Note 7 får aktiekursen til at styrtdykke. Foto: Pressefoto, Samsung./Free

Den sydkoreanske elektronikkoncern Samsung fortsætter nedturen på børsen i Seoul.

Efter få minutters handel onsdag ligger aktiekursen tre procent lavere end tirsdagens slutkurs.

Faldet kommer, efter at selskabet tirsdag stoppede salget af sin nye topmodel inden for mobiltelefoner, Galaxy Note 7.

Det var anden gang, at Samsung stoppede salget, og aktien faldt tirsdag med cirka otte procent.

Kostede kassen

Det er ifølge nyhedsbureauet AFP det største dyk på en enkelt dag siden 2008, og det udhulede Samsungs børsværdi med 17 milliarder dollar.

Det svarer til cirka 115 milliarder kroner. For det beløb kunne man købe samtlige aktier i det danske vindmøllefirma Vestas.

Samsungs problemer med Galaxy Note 7 kan ifølge Reuters udvikle sig til en af de dyreste produktsikkerheds-fiaskoer nogensinde for et teknologifirma.

Situationen uden for kontrol

I begyndelsen af september tilbagekaldte Samsung 2,5 millioner af den nye smartphone. Det var en reaktion på meldinger om, at mobilen var brudt i brand eller eksploderet.

Firmaet så ud til at have situationen under kontrol, da kunderne blev tilbudt en erstatningstelefon med et nyt batteri.

Men det varede kun, indtil der dukkede nye meldinger op om brand eller eksplosioner i erstatningsapparaterne.

– Det bliver en kamp op ad bakke for Samsung at få skaden gjort god igen og få rettet op på selskabets plettede omdømme, siger analytiker Vijay Michalik fra Frost & Sullivan, til Reuters.

Misser milliardsalg

Hvis Samsung beslutter sig for helt at opgive Galaxy Note 7, går selskabet ifølge analytikere glip af et salg på 19 millioner enheder.

Med en pris på knap 900 dollar svarer det til mistede indtægter på 17 milliarder dollar. En stor stigning fra de fem milliarder dollar, som salgsstoppet i begyndelsen af september blev estimeret til at koste.

På det vigtige amerikanske marked har både luftfartsmyndigheder og forbrugerorganisationer på forskellig udtrykt forbehold over for Galaxy Note 7.

– I værste fald kan USA komme frem til, at produktet i bund og grund er fejlramt og forbyde salg af apparatet, siger Song Myung-sub fra HI Investment Securities til Reuters.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu