Smedegaard afblæser priskrig

22. februar 2013 09:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Smedegaard afblæser priskrig
Billede mangler

Nils Smedegaard Andersen er »godt tilfreds« med det resultat, som rederikoncernen A.P. Møller – Mærsk fredag morgen har kunnet præsentere. Trods den fortsatte økonomiske afmatning lykkedes det koncernen at sejle et plus ind på containersejladsen, der alt andet lige er koncernens største og vigtigste forretning.

 

Men årets positive resultat er ikke ensbetydende med, at træerne vokser ind i himmelen og at aktionærerne nu skal sætte næsen op efter en mere aggressiv stil fra verdens største containerrederi. Maersk Line er ikke på vej ud i en ny priskrig, lyder det fra koncernchefen.

»Det tjener ikke det store formål at tage markedsandele, når det ikke er rentabelt. Afkastet på den investerede kapital i containerfarten er stadig utilfredsstillende,« siger koncernchef Nils Smedegaard Andersen fredag morgen til en telekonference.

Forventningen til containerrederiet Maersk Lines 2013-resultater er stadig beskedne, og det skyldes netop usikkerheden om raterne i markedet. I 2012 kunne Maersk Line sætte farten ned på skibene og på den måde sænke udgifterne – men det kan man ikke fortsætte med, siger koncernchefen.

»Hvis man ser på 2012, så lykkedes det nogenlunde at balancere stigningen i udbud af tonnage med stigningen af efterspørgsel. Det sket blandt andet via slow steaming. Men når vi ser fremad, så bliver det udfordrende at sejle langsommere,« siger han og tilføjer:

»Vi skal jo også sikre os, at vi stiller kunderne tilfredse – en vis fart skal der trods alt i skibene.«

Når alt kommer til alt, så mener koncernchefen, at A.P. Møller – Mærsk-koncernen er sejlet stabilt gennem et år, der var præget af stor usikkerhed på grund af uroen om raterne på containermarkedet.

»Vi er godt tilfredse med årets resultat. Det er på over fire milliarder dollar. Når man tager den hårde start på året i betragtning, så er vi tilfredse. Man skal ikke glemme, det ikke har været et nemt år. Men det lykkedes at få et positivt resultat i Maersk Line. Det trods et historisk svært marked,« siger Nils Smedegaard Andersen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu