ANNONCE

Smilende Breivik modtog forvaringsdom

24. august 2012 12:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Smilende Breivik modtog forvaringsdom
Billede mangler

Det var en massemorder med et tydeligt smil på læben, der fredag klokken 10 modtog dommen for at have dræbt 77 mennesker den 22. juli sidste år.
Breivik er blevet idømt forvaring på maksimalt 21 år for massakren på Utøya og terrorbomben i Oslo 22. juli sidste år. Dermed vurderede dommerne også, at Breivik var tilregnelig i gerningsøjeblikket.
Terroristen har gentagne gange slået fast, at det er vigtigt for ham at blive fundet tilregnelig. Dermed tyder det heller ikke på, at han vælger at anke dommen.
De enige dommere læste afgørelsen op præcis klokken 10, og kort inden lavede Breivik sin omstridte hilsen med en knyttet næve og strakt arm.
Oplæsningen af dommen på 90 sider ventes at tage op til seks timer.
Under retssagen har Breivik tilstået bombeangrebet i Oslo og massakren på Utøya, men har fastholdt, at han handlede i nødret for at forsvare Norge og Europa mod islamiseringen og derfor ikke har gjort sig skyldig i noget.
Retssagen har vakt stærke følelser, og en af dommerne begyndte ved et af retsmøderne at græde, da der blev læst mindeord op for en af de dræbte på Utøya. En ung mand har ligeledes kastet en sko efter Breivik.
Derimod har Breivik fremstået både følelseskold og distanceret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu