ANNONCE

Smiley og Diddedarling: Her er de vildeste navne

22. maj 2020 09:07 | Af: Newsbreak.dk

Magnusdakki, Smiley og Diddedarling er blandt de nyeste tilladte danske navne. For mange mærkelige navne bliver godkendt i dag, mener folketingspolitikere

Hvad er navnet?

Spørgsmålet er simpelt, men det er svaret ikke nødvendigvis. For i dagens Danmark findes der mere end 40.000 forskellige tilladte fornavne, og de senest tilkomne er det nok de færreste, der vil kalde simple.

Det seneste halvandet år er navne som Magnusdakki, Amaliatusshaliha, Diddedarling, Smiley og Annakeciia nemlig kommet med på listen over tilladte fornavne, og det har de seneste uger fået flere til at stille spørgsmålet ”er det virkelig lovligt at hedde det?”.

Og her er svaret til gengæld simpelt – for ja, det er lovligt.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

En af dem, der har undret sig over de nye navne, er Brigitte Klintskov Jerkel, der er folketingsmedlem og børne- og familieordfører for De Konservative.

Hun mener, at man skal se på en stramning af navneloven, der blev liberaliseret i 2006, hvor blandt andet kravet om, at et navn ikke må være til ulempe for bæreren, blev fjernet.

– Jeg mener faktisk, at vi er gået for langt, og at vi bør kigge på navneloven. Det er gået for vidt, det er simpelthen nogle mærkelige navne, og jeg har faktisk svært ved at forstå, at de her navne er blevet godkendt, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Hensyn til børnene

Hun mener, at der skal tages mere hensyn til børnene, end der bliver gjort i dag.

– Navne som Slaven, Diddedarling, Rasmusbailey og Smiley er jo navne, der også ligger en anden betydning i. Der skal man tage hensyn til de børn, som skal vokse op med de her mærkelige navne, og som risikerer at blive mobbet i skolen, siger Brigitte Klintskov Jerkel og fortsætter:

– Det er noget, jeg godt kunne tænke mig at tale med ministeren på området om, for jeg synes, vi bør få kigget på navnelovgivningen igen.

Også Marie Krarup, der er Dansk Folkepartis ordfører på børneområdet, mener, at navneloven bør strammes.

– Man kan ikke bare kalde et barn hvad som helst og tro, at de kan leve med det. Der er noget, der hedder tradition, som vi bærer med, og et navn skal være fornuftigt og ordentligt. Det her er uordentligt. Det er individualismen, der er gået totalt amok, siger Marie Krarup.

Hun efterlyser en bedre definition af, hvad et navn er.

– Man kan selvfølgelig ikke tvinge folk til at kalde deres børn Erik, Anna og så videre. Men Diddedarling, det er altså ikke et navn. Man er nødt til at gå ind og definere, hvad et navn er – det her er i hvert fald kommet alt for langt ud, siger Marie Krarup.

Der er godkendt 1019 unisexnavne- navne som både drenge og piger kan hedde – i Danmark.

Vi har samlet en række af de mest mærkværdige i galleriet over artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu