ANNONCE

Smitterekord: Stor stigning

30. oktober 2020 14:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fredag er der offentliggjort nye coronavirus-nøgletal.

Smitterekord: Stor stigning
Danmark har fundet rekordmange smittetilfælde det seneste døgn. Foto: Scanpix

Der er i døgnet mellem torsdag og fredag registreret 1191 yderligere coronavirus-tilfælde. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut (SSI), der er offentliggjort klokken 14. Af tallene fremgår det også, at de nye smittetilfælde er fundet blandt 21.544 testede.

Siden 27. februar, hvor det første registrerede tilfælde af Covid-19 blev fundet hos en TV2-journalist, er 45.225 personer blevet smittet med coronavirus. I hvert fald bekræftet smittet. SSI har tidligere i et studie kortlagt, at test for antistoffer indikerer, at flere smittes, end det officielle tal indikerer.

Ofte er antallet af nye smittetilfælde forbundet med antallet af tests. Det ses ved, at de dage, hvor der findes mange smittetilfælde, er der typisk også testet flere. Samme gælder ved offentliggørelsen fredag.

For eksempel blev der mellem onsdag og torsdag fundet 860 nye smittetilfælde, men da var også kun kommet svar på prøver fra omtrent 14.000 testede.

Flere dødsfald

Yderligere tre personer er døde, og dermed er det officielle danske dødstal nu på 719. Det svarer til, at 1,6 procent af alle bekræftede smittetilfælde i Danmark leder til coronarelateret dødsfald.

33 personer er blevet indlagt i løbet af det seneste døgn. Det har medført en de facto stigning i antallet af indlagte på fem, således er 144 personer i skrivende stund indlagt på et isoleret corona-afsnit et sted i Danmark.

Af dem er 17 så syge, at de er indlagt på et intensiv-afsnit. 14 af dem får hjælp til at trække vejret med en respirator. Antallet af indlagte er på samme niveau som i midten af maj.

Derfor er det vigtigt

Ifølge Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og professor på Aarhus Universitet, er det værd at holde nøje øje med de daglige smittetal for at se effekten af de nyligt indførte restriktioner såsom påbud om mundbind eller visir indendørs på alle offentlige steder.

Mandag blev forsamlingsforbuddet sænket fra 50 til 10 personer.

– Der går jo lidt tid, før man ser effekten af dem (restriktionerne, red.). Det er vigtigt at følge udviklingen meget nøje dag for dag, så man kan vurdere, om det er tid til at foretage yderligere restriktioner eller måske endda lempe dem, vi allerede har, siger Lars Østergaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu