ANNONCE

Smittet på job: Disse grupper kan få erstatning

23. april 2020 04:37 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sager, hvor personer er alvorligt syge grundet smitte med coronavirus, skal hastebehandles, skriver minister.

Der kan være tale om en arbejdsskade, hvis læger, sygeplejersker, sosu-assistenter eller portører på intensivafdelinger bliver syge af smitte med coronavirus.

Og det vil give dem ret til en erstatning.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har i en meddelelse slået det faktum fast.

Der er samtidig udsendt en ny vejledning på området.

I galleriet ovenfor kan du få et overblik over, hvilke medarbejdergrupper der kan få anerkendt Covid-19 som en arbejdsskade.

Andre faggrupper

Med vejledningen åbnes der også op for, at andre faggrupper end sundhedspersonale kan få anerkendt deres arbejdsskader som følge af COVID-19.

– Som dagplejer, pædagogmedhjælper, parkeringsvagt eller kassemedarbejder er du også udsat for smitte gennem arbejdet med mennesker, siger Mona Striib.

Samtidig er dokumentationskravene til de, der er blevet syge af corona-virusset, blevet lempet.

– Hvor man før skulle henvise specifikt til, hvilken situation man var blevet smittet i, er det nu muligt at sandsynliggøre en smittefare ved at beskrive sit arbejde og den kontakt, man har med borgerne. Og så er det også positivt, at der ikke er krav om en positiv test – noget vi ved, man som smittet ikke er garanteret adgang til, siger Mona Striib.

Hummelgaard: “Krystalklart”

Ifølge beskæftigelsesministeren skal der dog en konkret vurdering til:

– Det er vigtigt, at det er krystalklart, at man kan få anerkendt coronavirus som en arbejdsskade, hvis sygdommen skyldes arbejdet. Arbejder man for eksempel. på en intensiv afdeling på et hospital, er der stor risiko for at blive smittet. Det er selvfølgelig altid en konkret vurdering, men er man i frontlinjen på et sygehus, er det meget sandsynligt, man kan være blevet smittet der. Det skal der tages hensyn til det i sagsbehandlingen, og det er det, som vi understreger med vejledningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu