ANNONCE

Professor: Noget virker ikke

20. oktober 2020 15:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er tale om en stigning.

Professor: Noget virker ikke
Danmark har registreret 529 smittede med coronavirus det seneste døgn, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut tirsdag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Danmark har registreret 529 smittede med coronavirus det seneste døgn, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut tirsdag. Der er yderligere to døde med corona.

Der er 128 indlagt, en færre en mandag, hvor der til gengæld blev registreret 452 nye smittetilfælde.

De 529 smittede er det højeste antal nye smittetilfælde siden 2. oktober, hvor der blev registreret 536 tilfælde af coronavirus.

Af dem er 15 indlagt på intensivafdeling, hvoraf 9 ligger i respirator. Mandag var de tal henholdsvis 18 og 11.

Siden mandag er der registreret to coronarelaterede dødsfald.

Tallene betyder, at der nu er 36.373 bekræftede tilfælde med covid-19, 688 dødsfald og 3606 indlæggelser. 2.682.655 personer er blevet testet, og der er i alt udtaget 4.670.054 prøver.

Bekymrende

Statsminister Mette Frederiksen (S) forberedte tidligere tirsdag befolkningen på, at dagens til ville bringe dårligt nyt med sig.

– Tallene vil vise et stigende antal smittede og med den alvor i sig, at der testes færre. Derfor er den relative andel, der testes positive, stigende.

– Det er bekymrende, og det er vores vurdering, at vi går ind i en mere alvorlig fase, siger Mette Frederiksen.

Vi skal holde øje

Og positivprocenten er det rigtige tal at holde øje med. Det mener Thea Kølsen Fischer, professor i virusepidemier og infektioner ved Københavns Universitet og forskningschef ved Nordsjællands Hospital.

– Når positivprocenten som nu stiger over flere ugers observation, er det ikke, fordi vi er på vej hen til et godt sted i epidemien.

– Det tyder på, at der for eksempel er retningslinjer, som enten ikke virker efter hensigten eller ikke bliver overholdt, siger hun.

Antallet af indlagte er faldet med 1, så der nu er 128 indlagte med coronavirus på de danske hospitaler.

Alligevel mener Thea Kølsen Fischer, at den seneste udvikling med flere indlagte skal bremses.

– Som det har set ud i det seneste par uger, har vi jo konstateret en svag stigning i antallet af indlæggelser i Danmark.

– Ikke noget, der presser sundhedsvæsenets kapacitet på nuværende tidspunkt, men det er den udvikling, som vi helst skal have bremset, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu