ANNONCE

Smittetal stiger med lynets hast

12. juli 2020 07:45 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

For fjerde gang i løbet af de seneste fem dage stiger antallet af nye smittetilfælde i USA med over 60.000.

USA har det seneste døgn registreret et rekordhøjt antal nye tilfælde af personer smittet med coronavirus. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Ifølge Johns Hopkins University er der indrapporteret 66.528 nye tilfælde.

Opgørelsen fra universitetet i Baltimore, som løbende følger udbruddets hærgen over hele verden, dækker tidsrummet fra 02.30 lørdag dansk tid og 24 timer frem.

Det samlede antal smittede amerikanere er dermed oppe over 3,24 millioner. Samtidig er antallet af døde opgjort til 134.729 efter 760 nye dødsfald. I USA bor der officielt omtrent 328.000.000 mennesker.

Fakta

Stater med flest døde

Her de 10 amerikanske delstater med flest dødsfald (i absolutte og ikke-sammenlignelige tal):

1) New York: 32.343.

2) New Jersey: 15.525.

3) Massachusetts: 8310.

4) Illinois: 7345.

5) Californien: 7016.

6) Pennsylvania: 6897.

7) Michigan: 6313.

8) Connecticut: 4348.

9) Florida: 4197.

10) Louisiana: 3403.

Kilde: Opgørelse fra Johns Hopkins University søndag morgen klokken 06:00 dansk tid.

Intet land har haft lige så mange dødsfald i absolutte tal. Brasilien, med godt 200 millioner indbyggere, er tættest på med næsten 71.500 dødsfald og over 1,8 millioner smittetilfælde. Tallene kan dog ikke sammenlignes, da der er demografiske forskelle såvel som forskelle i indbyggertal.

Første gang

USA’s præsident, Donald Trump, viste sig lørdag for første offentligt med en ansigtsmaske, som af flere sundhedseksperter anses for en måde at beskytte sig selv og andre mod at blive smittet.

Det skete under et besøg på et militærhospital, hvor den 73-årige Trump ifølge flere medier var iført en mørk maske i sit møde med sårede krigsveteraner. Trump har ellers hidtil under pandemien pure nægtet at bære en ansigtsmaske.

Anthony Fauci, der er den amerikanske regerings ledende rådgiver under coronakrisen, er ellers altid iført en ansigtsmaske ved pressemøder og lignende. Ifølge Trump er det et personligt valg, om man vil benytte ansigtsmaske for at beskytte sig selv og andre personer.

Han har dog tidligere sagt, at han ville bruge en maske, hvis han befandt sig sammen med andre uden mulighed for at holde fysisk afstand. Forud for sit besøg lørdag på Walter Reed National Military Medical Center oplyste Trump til journalister i Det Hvide Hus, at han ville bruge en maske.

– Når du taler med en masse soldater, i visse tilfælde personer, som lige er blevet opereret, er det rigtig godt at være iført en maske, lød det fra den ellers coronaskeptiske præsident.

Flere testes

De seneste ugers stigende antal smittetilfælde har præsidenten forklaret med, at langt flere personer end tidligere bliver smittetestet. Guvernører i adskillige delstater har sat genåbninger på pause i et forsøg på at bryde den stigende kurve over smittetilfælde.

Lørdag beordrede guvernøren i Louisiana, John Edwards, alle personer over otte år til at bære en ansigtsmaske, når de forlader deres hjem. Desuden blev alle barer i delstaten lukket, skriver NBC News.

I Florida, der er den tredjestørste delstat målt på antal indbyggere, vil guvernør Ron DeSantis ikke udstede krav om ansigtsmasker. Det sagde han på en pressekonference lørdag. Men masker er et krav for personer, der besøger de Disney-forlystelsesparker, som er blandt Floridas største turistattraktioner.

Lørdag åbnede to Disney-parker i Orlando efter fire måneders nedlukning som følge af pandemien, skriver NBC News.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu