ANNONCE

Smittetallet haster opad igen

23. november 2020 14:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Smitte-dyk kan skyldes forsinkelser.

Smittetallet haster opad igen
Nye testcentre er skudt op. Foto: Scanpix

I en note søndag fremgår det, at der kan være sket en påvirkning af Covid-19-smittetallene for både søndag og mandag. Det skyldes en forsinkelse i indberetningen lørdag. Statens Serum Institut (SSI) har dog netop offentliggjort nye tal, der ligner dem, vi kender.

Ved den seneste opdatering fremgår det, at der er fundet yderligere 1169 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn – men flere af dem kan altså stamme fra for eksempel lørdag, fordi tallene ikke blev indberettet planmæssig.

De nye smittetilfælde er fundet ved 71.047 prøver, der er blevet taget. De 19.001 af de, der er blevet testet, er blevet det for første gang. Sammenholdt viser det en positivprocent på 1,6. Det vil sige, at 1,6 procent af de testede har været smittet det seneste døgn.

Faktum er, at der generelt bliver fundet flere nye smittetilfælde, når der bliver foretaget flere tests. Danmark har siden det første bekræftede smittetilfælde 27. februar fået svar på 6.894.484 prøver fra 3.308.512 danskere.

Med 71.654 bekræftede smittet oveni. Altså er den samlede positivprocent 1,03 ud af det samlede antal prøver.

Godt én procent dør

Selvom antallet af nye bekræftede smittetilfælde buldrer frem dag på dag – i sidste uge var der flere dage i streg med mere end 1200 daglige tilfælde – så gør antal dødsfald det ikke. Faktisk rasler procenten for dødsfald blandt de bekræftede smitte ned, som dagene går.

Det er nu helt nede på 1,1 procent. Langt de fleste dødsfald sker i øvrigt hos de ældste borgere, og mere end 80 procent af dem er forbundet med anden underliggende kronisk sygdom. Derfor kan det ikke entydigt siges, at man dør af coronavirus.

Mandag er der tilføjet yderligere fem dødsfald til det samlede billede. Dermed er 789 danskere døde med coronavirus i kroppen, siden SSI begyndte at følge udviklingen sidst i februar. Samtidig er 32 personer det seneste døgn blevet indlagt.

Så mange er dog blevet udskrevet, at antallet af aktuelt indlagte blot er steget med syv til 261. Af dem ligger 41 på intensiv afdeling, mens 22 får hjælp til vejrtrækning med en respirator.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu