ANNONCE

Smitteudbrud vokser på dansk slagteri

1. august 2020 15:39 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nu er flere end 60 konstateret smittet med coronavirus på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Smitteudbrud vokser på dansk slagteri
Hos Danish Crown forventer man nu, at det værste er overstået. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger fortsat.

Yderligere 18 ansatte er smittet med coronavirus på Danish Crowns slagteri i Ringsted, oplyser koncernen. Der er i alt 62 smittede.

Indtil videre er omkring 600 af slagteriets 900 ansatte blevet testet.

– Selv om det er et højt antal med 18 nye smittede, er det et skridt i den i den rigtige retning, at der er så mange negative test, efter at vi har fået testet størstedelen af medarbejderne.

– Vi krydser fingre for, at det er et tegn på, at vi er på vej mod at få udbruddet under kontrol, siger pressechef Jens Hansen.

Tætteste kontakter testet først

Han tilføjer, at det er blevet prioriteret at teste ansatte, der har været tæt på smittede, først.

De cirka 300 ansatte, der endnu ikke er blevet testet, vil blive det mandag, medmindre de er på sommerferie.

Langt hovedparten af den gruppe har ikke været tæt på smittede kolleger.

Danish Crown blev søndag orienteret om, at en ansat var smittet med coronavirus.

De danske sundhedsmyndigheder har opstillet et testcenter ved slagteriet. Alle ansatte vil på ugentlig basis blive testet de næste syv uger.

13.789 smittede

Statens Serum Institut opdaterer ikke længere de danske corona-tal i weekenden.

Derfor viser de seneste tal, fra fredag, at der i Danmark nu er i alt 13.789 positive for coronavirus, og de daglige opdateringer viser nok engang, at virus stadig færdes i landet, og i takt med, at flere samfundsfunktioner er åbnet, bliver flere smittet.

Af det samlede smittetal har 12.578 nu overstået infektionen. I Danmark regner vi ikke med raskmelding, men man tæller i statistikken for overstået infektion, hvis man 14 dage efter positivt testresultat ikke er enten død eller indlagt.

18 personer er indlagt, de tre i respirator, og det samlede dødstal i Danmark er 615. Det svarer til, at 4,5 procent af alle påvist smittede dør med sygdommen. Det kaldes med, for i Danmark tæller man med i dødsstatistikken, hvis man dør indenfor 30 dage efter påvist infektion.

På den måde kan man altså blive kørt ihjel, mens man er inficeret, og så vil man hypotetisk stadig tælle med i statistikken. Langt de fleste herhjemme, der dør med Covid-19, er ældre borgere – og de fleste af dem har desuden underliggende sygdom.

507 ud af de i alt 615 døde har ifølge SSI haft en såkaldt underliggende sygdom. Det kan være alt fra KOL til kræft og derudover og -imellem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu