ANNONCE

Smørdanmark kan ikke løse norsk krise

6. december 2011 22:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Smørdanmark kan ikke løse norsk krise
Billede mangler

Det er svært at komme i tanke om andre julegodter end nødder er appelsiner, der ikke på den ene eller anden måde kræver smør. Men det bliver nordmændene nødt til i år.
Allerede her tre uger inden jul er hylderne i de norske supermarkeder nemlig fuldstændig rippet for det gyldne fedtstof.
Vores norske brødre og søstre skal ikke regne med hjælp fra danske mejerister. Strenge, norske toldregler gør det nemlig alt for besværligt at sende smørret mod nord.
Det skriver B.T., der har talt med en række danske mejerier.
“Vi har simpelthen tidligere løbet panden mod muren i Norge,” siger Mogens Poulsen, der er salgsdirektør for Thise Mejeri i Nordvestjylland.
Samme toner lyder fra Arla og fra flere af de små mejerier.
En eksplosiv og uventet stigning i nordmændenes smørforbrug er skyld i smørkrisen, skriver netavisen VG.no.
I oktober blev der solgt 27 procent mere smør end ellers, og kvoter betyder, at de norske mælkebønder ikke bare kan producere mere. Og det irriterer ikke kun de smørelskende nordmænd.
“Jeg kunne let have øget mælkeproduktionen med over 20 procent, hvis kvoterne var blevet opjusteret. Det er jeg sikker på tusindvis af andre bønder også kunne,” siger mælkebonde Karl Emil Grina fra Lunna i Oppland til netavisen.
I stedet må nordmændene se det fra den lyse side og måske få en lidt sundere jul. Eller kompensere med sukker og alkohol.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu