ANNONCE

Smuglede for millioner i specialbyggede biler

25. november 2020 10:41 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Taget for kokainsmugling i millionklassen.

Smuglede for millioner i specialbyggede biler
127 kokain er meget. Rigtigt meget. Arkivfoto: Scanpix

Syv mænd blev mandag idømt solide fængselsstraffe for kokainsmugling ved Københavns Byret.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De syv, der er i alderen 24 til 47 år, blev alle idømt mellem otte og 15 års fængsel for at have indsmuglet sammenlagt 127 kilo kokain fra Holland til Danmark.

Og hvor meget er den slags så værd? Det er et godt spørgsmål, og naturligvis afhængig af en masse faktorer, men det er ikke for meget at sige, at der er tale om et betragteligt tocifret millionbeløb.

Det skal være sket i perioden fra maj 2018 til 2019.

Smuglet ind i specialbyggede biler

Ifølge politiet er stofferne smuglet ind i en række biler med specialkonstruerede hemmelige rum – og kokainen herefter fordelt til købere rundt omkring i Danmark.

To af de tiltalte blev udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandig. Københavns Byret har samtidig konfiskeret fem biler og et udbytte på mere end tre millioner kroner.

– Der er tale om et særdeles professionelt organiseret netværk, og smuglingen er foregået systematisk over en lang periode. Byretten har med dagens dom tilkendegivet, at man ser meget alvorligt på kriminalitet i den skala, og det er jeg naturligvis tilfreds med, siger senioranklager Maja Schiøtz fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi i pressemeddelelsen.

De dømte har alle valgt at anke dommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu