ANNONCE

Smuglere straffet: Narko var formet som æg

1. juli 2020 20:17 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

To personer smuglede sidste år narko til Danmark i pakker formet som små æg. Nu har de fået en dom.

Smuglere straffet: Narko var formet som æg
En 42-årig mand og en 27-årig kvinde er blevet idømt 14 års fængsel for at smugle store mængder narkotika ind Danmark. Foto: Handout/ Reuters/ Ritzau Scanpix

To personer er idømt hver 14 års fængsel for at have smuglet godt 30 kilo narko ind i landet.

Det har Retten på Frederiksberg onsdag formiddag afgjort, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om en 27-årig kvinde ved navn Marija Dujmovic fra Kroatien og en 42-årig nigeriansk mand, der hedder Emmanuel Emeka Okechukwu.

Retten har besluttet, at de skal udvises af Danmark for bestandigt.

Generelt er anklagerfuldmægtig Magnus Wilk ved Særlig Efterforskning Øst, SEØ, tilfreds med dommens udfald.

– Jeg er meget tilfreds med dagens dom, som afspejler, at det er en meget alvorlig sag at indføre hårde stoffer til Danmark, siger han.

Mødtes flere gange

Politiet fik fingre i de to 10. november sidste år. De blev grebet på fersk gerning i Valby, hvor de var ved at bytte kufferter. I dem var der gemt over 3,7 kilo kokain samt knap 200 gram heroin, mens der i den anden var en stor pengesum.

Men det var langtfra den eneste gang, kvinden havde givet narko til manden. De er kendt skyldige i at have mødtes og overdraget narko på ni andre søndage i 2019.

Første gange var 26. maj – noget, som anklagemyndigheden har kunnet bevise takket være en slags regnskab gemt på den nigerianske mands telefon, oplyser anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra specialenheden Særlig Efterforskning Øst.

– På hans telefon er der fundet nogle regnskaber. Den dag, han bliver anholdt, er der en komplet liste over de antal æg, der er i kufferten, han får af den kroatiske kvinde.

– Så finder politiet ud af, at der er mange flere regnskaber på telefonen, siger han.

Derefter er der brugt teledata og busbilletter til at vise, at den kroatiske kvinde har været i København på de tidspunkter, hvor regnskaberne er fra.

Narko formet som æg

I alt har den kvindelige narkokurer overdraget godt 30 kilo kokain og/eller heroin til den mandlige modtageren.

En gang mødtes de ved Nørrebro Station i København, men Valby dannede ramme for de øvrige overdragelser.

Narkoen var pakket på en sådan måde, at de havde form som små æg. De var rullet i cellofan og havde en hemmelig kode med bogstaver og tal, der formentlig skulle bruges til at identificere modtageren.

Hvert narkoæg vejede omkring ti gram.

Ankede dommen

Også en tredje person skulle have været involveret i indsmuglingen, men sagen mod ham behandles særskilt, da det ikke er lykkedes politiet at anholde ham.

Han befinder sig i udlandet, oplyser anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra specialenheden Særlig Efterforskning Øst.

Den 42-årige nigerianske mand og den 27-årige kroatiske kvinde blev ved Retten på Frederiksberg dømt i alle sagens 10 forhold.

Både Marija Dujmovic og Emmanuel Emeka Okechukwu ankede på stedet dommen til Østre Landsret, der altså skal tage stilling til sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu