ANNONCE

Snart træder ny regel i kraft for hundeejere

9. september 2019 11:47 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Fra den 1. oktober må hunde løbe løs ved de danske kyster.

Hundene får frit løb på de danske strande efter den 1. oktober, derfor kan mange hundeejere  – og deres hunde ikke mindst –  igen glæde sig til at boltre sig ved de danske kyster.

Dog skal hundejere være opmærksomme på, at reglen gælder mange steder, men der findes enkelte strande, der ikke tillader det.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Slip hunden fri

Generelt er anbefalingen fra Naturstyrelsen, når hundeejere bevæger sig ud i naturen, at hunden er i snor.

Men på de fleste strande ved de danske kyster er det fra oktober til marts lovligt at gå tur med hunden uden snor. Det giver hunden mulighed for at få mere motion.

– Stranden byder på både på nye opdagelser og masser af motion, men netop derfor er det også vigtigt at have fuld kontrol over den. For en løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan endda også skræmme andre strandgæster, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Gælder ikke alle strande

Der er kun tale om flere strande, dermed kan hundeejere ikke være sikre på, at lige netop den strand, de gerne vil benytte, mener, at det er okay.

For ved flere kyster gælder reglen ikke. Derfor opfordres hundeejere til at læse skiltene ved de danske kyster grundigt, før de slipper hunden løs.

Ved enkelte strande er det faktisk slet ikke lovligt at lufte sin hund. Det skal hundeejere også holde øje med.

Artiklen fortsætter efter videoen

Generelt anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at hundeejere har trænet deres hund så grundigt, så den altid kommer, når der gives signal. Det sikrer nemlig en god oplevelse for alle, skulle hundeejeren slippe sin hund løs.

I galleriet ovenfor kan du læse om reglerne, du skal overholde, når du tager din hund med ud i naturen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu