ANNONCE

Sne flere steder: -Et barskt døgn

12. januar 2021 22:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Onsdag kan blive en krasbørstig omgang

Sne flere steder: -Et barskt døgn
Der bliver god basis for at lave snemænd. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Natten til onsdag og døgnet, der følger, kan vise sig at blive en hidsig omgang for kuldskære danskere. I hvert fald tyder det for nuværende på, at det bliver et døgn præget af bidsk kulde og sne til hele landet.

Det siger Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.dk tirsdag sen aften. Han siger selv, at det for mange kan vise sig at blive et barskt døgn.

– Generelt ser det ud til, det bliver meget blæsende, siger han. Kombineret med det lavtryk, der samtidig sender en del nedbør over Danmark, vil det især ved kysterne føles markant koldere end de faktiske temperaturer.

Ved vestkysten er det ikke utænkeligt, at der vil blive registreret vindstød af stormstyrke. Blæsten kommer fra nord/nordøst, som dagen skrider frem. Der er det i forvejen bidende koldt.

Sne flere steder

Når dagen, der jo altså er kort på denne årstid, går på hæld, og temperaturen daler naturligt, vil det ligeledes begynde at være mere sandsynligt, at nedbøren bliver til sne. Faktisk spår meteorologen, at hele Danmark på et tidspunkt onsdag vil have fået sne.

– Det er dog forskelligt, hvor meget og hvornår på dagen, det bliver liggende. Temperaturerne skal først ned, for at det ikke blive til slud eller bare smelter, siger Lars Henriksen.

Vandet omkring os er stadig noget varmt, så derfor vil der være mest sne at finde inde i landet. Væk fra kysterne, der så til gengæld får fornøjelsen af blæsten.

– De største snemænd kommer nok til at stå inde i landet. Det ser ud til lige nu, at det bliver lidt heftigt på det østlige Sjælland med lidt barske forhold, siger Henriksen og hentyder til både sne og blæst, der kan få det til at føles som helt ned til otte frostgrader

Tirsdag aften lyder det, at der onsdag aften sagtens kan ligge mellem tre og syv centimeter sne – nogle steder endda mere.

“De følgende dage fortsætter det vinterlige vejr, og der kan lægges endnu nogle centimeter til onsdagens sne. Det kan stedvis give perfekte forhold til kælk og ski især, hvis man begiver sig lidt ind i landet, hvor snedækket ventes at være mest udbredt”, skriver DMI på sin hjemmeside.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu