ANNONCE

Sne på vej: DMI åbner for hvid jul

3. december 2019 20:26 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det kan blive til fordel for dem, der elsker sne og hvid jul, lyder det i DMIs seneste månedsprognose.

Det sker kun ganske sjældent, men nu åbner Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, op for muligheden for, at vi i 2019 får hvid jul i Danmark.

Den seneste månedsprognose fra instituttet indeholder nemlig flere hvide indslag, lyder det. Og det er ikke umuligt, at et af dem bliver den 24. december.

Artiklen fortsætter under videoen

“Sneen ligger ikke langt mod nord, og lavtryk trækker kulden med ned over landet med indslag af sne og slud i december – særligt i midten af december,” lyder det således fra DMIs langtidsmeteorolog Lisette Grenbom.

Langt fra sikkert

Ifølge Lisette Grenbom er det dog langt fra sikkert, at julen bliver hvid i år.

Chancen for det modsatte er faktisk betydeligt større.

Men alligevel indgyder hun håb hos dem, der håber på sne ved juletid:

“Prognoserne indikerer almindeligt gråvejr til juleferien, men usikkerheden i prognosen kan overraske og blive til fordel for dem, der elsker sne og hvid jul.”

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan prognosen ser ud for de kommende uger.

Hvad er en hvid jul?

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt at mere end 90 procent af Danmark er dækket af sne 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en halv centimeter.

Julesneen – eller noget af julesneen – kan godt være faldet op til mange dage i forvejen.

Med denne definition af hvid jul har der ikke været mange tilfælde af siden 1900 i Danmark, og der går således statistisk set i gennemsnit 12 år imellem de hvide jul.

DMI oplyser videre, at chancen for en landsdækkende hvid jul er således i al almindelighed kun 8 procent. I 67% af tilfældene er julen 24. december sidst på eftermiddagen grå og mild.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu